Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Mésem fogadhatják örökbe egymás gyerekeit a meleg párok

A törvényjavaslatot első körben mindenki megdöbbenésére elfogadta a lisszaboni törvényhozás. Most ugyan szűk többséggel, de mégis elutasították.
A lisszaboni törvényhozás szűk többséggel elutasította pénteken azt, a korábban első olvasásban elfogadott törvényjavaslatot, amely lehetővé tette volna, hogy az azonos nemű párok egyik tagjának gyermekeit a másik örökbe fogadhassa.

A parlament száztizenkét képviselője a tervezet ellen, százheten pedig mellette foglaltak állást, négyen tartózkodtak - jelentette be Maria da Assuncao Esteves, a törvényhozás elnöke. A javaslatot a baloldali ellenzék támogatta, a kormányzó jobbközép koalíció ellenezte.

A mediterrán ország törvényhozása mindenki megdöbbenésére tavaly májusban első olvasatban elfogadta a szóban forgó törvényjavaslatot, amely lehetővé tette volna, hogy az együtt élő azonos nemű párok egyik tagjának vér szerinti vagy örökbefogadott gyermekét a másik adoptálhassa.

Portugáliában 2010-ben hagyták jóvá a melegházasságot engedélyező törvényt, de a jogszabály kifejezetten kizárja a gyermekek örökbefogadásának lehetőségét.

Az elmúlt tizenegynéhány évben a világ számos országában legalizálták az azonos neműek házasságát. Hollandia parlamentje volt az első 2001-ben, amely megszavazta. Számos európai országban, valamint az Egyesült Államok és Mexikó több államában is összeházasodhatnak ma már a meleg párok.

A német kormány szerdán fogadta el a bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű párok örökbefogadáshoz fűződő jogainak kiterjesztéséről szóló törvényjavaslatot. A parlamenthez benyújtott javaslat alapján a bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű párok előtt megnyílik az úgynevezett szukcesszív - egymás utáni - örökbefogadás lehetősége.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gorbacsov: új hidegháborúval fenyeget a krími helyzet

A volt szovjet vezető szerint a konfliktus oka alapvetően a Szovjetunió szétbomlásának… Tovább olvasom