Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Merkel: szigorítani kell az euróövezeti ellenőrzést, erősíteni kell az együttműködést

Angela Merkel német kancellár a pénzügyi szabályozás további szigorításának és az euróövezeti kooperáció erősítésének szükségességét hangsúlyozta heti videóüzenetében.
"A nemzetközi gazdasági és pénzügyi válság tanulságai arra késztetnek bennünket, hogy nemzetközi szinten tovább szigorítsuk a szabályozást, különösen a pénzpiacok felett" - fogalmazott a kancellár, hangsúlyozva, hogy ezen a területen még messze vagyunk az elérni kívánt cél, az összes piac összes szereplője és összes terméke feletti ellenőrzés megszerzésétől. Jelentős eredményeket sikerült már elérni, de a szabályokat még nem vezették be mindenhol - mondta.

A világgazdasági helyzetre jelenleg a növekedési ütem lassulása nyomja rá a bélyegét. Ennek egyik oka az euróövezetben kialakult nehéz helyzet, de itt már sikerült jelentős eredményeket elérni. A bevezetett strukturális reformok - bár fájdalmasak - már kezdik meghozni első gyümölcseiket a tagországokban, például Írországban, Portugáliában, de Görögországban és Spanyolországban is - mondta a német kancellár.

Angela Merkel videóüzenetében rámutatott arra, hogy az EU, de különösen az Eurogroup határozott lépésekkel halad előre költségvetési stabilizációs és növekedési stratégiájának megvalósítása felé. Hangsúlyozta azonban a euróövezeten belüli kooperáció, különösen a gazdaságirányítási koordináció további fokozásának szükségességét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új hitelről kezdődhet egyeztetés az IMF és Szerbia között

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői november közepén Belgrádba utaznak, ahol "valószínűleg"… Tovább olvasom