Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Merényletsorozat Indiában: 13 halott

Közel egyidőben robbant hét bomba India három városában péntek reggel. A merényletsorozatban tizenhárman meghaltak, negyvenen megsebesültek - jelentette be a rendőrség helyi vezetője. A hatóságok iszlamista szélsőségeseket sejtenek az összehangolt akció hátterében.
Varanasziban, a hinduk szent városában három bomba robbant a bíróság épületénél. A detonációkban kilenc ember, köztük három ügyvéd, vesztette életét, a sebesültek száma huszonkettő - az indiai rendőrség adatai szerint. Két bomba robbant Faizabad bíróságánál is, a merényletben négyen haltak meg, tizennégyen megsebesültek. Ahogy Varanasziban, itt is biciklikre erősített pokolgépek léptek működésbe. Luknow városban is két bomba robbant péntek reggel, a támadások itt nem követeltek halálos áldozatokat, öten megsebesültek.

A merényleteket egy héttel azután követték el, hogy a varanaszi ügyvédi kamara megtagadta néhány iszlamista szélsőséges bírósági védelmét. Indiában gyakoriak a vallási indíttatású fegyveres összecsapások a többségi hinduk és a kisebbségben élő muszlimok között. A helyzetet nehezíti, hogy India és a szomszédos Pakisztán többször háborúzott a vitatott hovatartozású Kashmír miatt. A tartományban harcoló szélsőséges fegyveresek gyakran beszivárognak Indiába, hogy ott merényleteket rajtaütéseket hajtsanak végre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélyülő kormányválság Szlovákiában

Robert Fico szlovák miniszterelnök pénteken hivatalosan kérte az Ivan Gasparovic államelnöktől, hogy… Tovább olvasom