Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Méreginjekció vár a sorozatgyilkosra

Halálra ítélték az Egyesült Államok talán legveszélyesebb sorozatgyilkosát; Rodney Alcala 30 gyilkosságot vallott be, de lehet, hogy akár 130 áldozata is volt - számolt be az ügyről csütörtökön az amerikai sajtó.

A 66 éves férfi nem tanúsított bűnbánatot, szenvtelenül hallgatta végig, amikor egy kaliforniai bíróságon kimondták a méreginjekcióval végrehajtandó halálos ítéletet.

Alcalát - aki a 70-es években hajtotta végre borzalmas tetteit - négy nő és egy 12 éves lány kegyetlen meggyilkolásáért ítélték el. A sorozatgyilkos úgy vadászott nőkre és lányokra, hogy felajánlotta nekik, lefotózza őket.

A rendőrség nyilvánosságra hozta több mint 100 ismeretlen nő és lány fényképét, amelyet Alcala készített. Iskolás korú lányokról és 20-30 éves nőkről van szó. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a fotókon - amelyeket Alcala egy titkos széfjében találták meg Seattle-ben - a sorozatgyilkos áldozatai láthatók.

Alcala széfjében több mint ezer fotót találtak, többségük ártatlan, parkokban és tengerparton készített fénykép, de több lány le is vetkőzött neki.

Matt Murphy ügyész szadista gyilkosnak, gonosz szörnyetegnek nevezte Alcalát. Claiff Shepard nyomozótiszt azt mondta, Alcala szinte Hitlerhez hasonlítható, olyan embertelen módon végzett áldozataival. A férfi - akinek 160-as az intelligenciahányadosa - megerőszakolta a nőket és lányokat, majd addig fojtogatta őket, amíg elvesztették eszméletüket, végül felélesztette és meggyilkolta őket.

A Santa Ana-i bírósági tárgyaláson Alcala - aki saját maga ügyvédje volt - nevetett és beszélgetett, még azután is, hogy bűnösnek találták négy Los Angeles-i nő 1977 és 1979 közötti meggyilkolásában.

Az amerikai igazságszolgáltatásnak 30 évre volt szüksége, hogy bizonyítsa Alcala bűnösségét. A férfit korábban már kétszer bűnösnek találták egy 12 éves lány 1979-es meggyilkolásában, de a fellebbviteli bíróságok mindkétszer felmentették. Az ügyészek négy másik nő meggyilkolásának vádjával együtt 2006-ban újra benyújtották a keresetet, miután DNS-minták és egyéb nyomok segítségével bizonyítani tudták, hogy Alcala bűnös.

Az egyik leghíresebb amerikai sorozatgyilkos Ted Bundy volt, aki vélhetően 35 nőt erőszakolt és gyilkolt meg 1973 és 1978 között, de a rendőrség szerint sokkal több áldozata volt. Legutolsó, floridai gyilkossága miatt ítélték halálra, villamosszékben végezték ki 1989-ben.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. CsabaKiraly 2011. május 27. 01:43
  „Old=Sparky- ba ult Tedy Bundy, csak ugy szikrazott a szeme az elvezettol :-)”
 • 21. CsabaKiraly 2010. szeptember 25. 00:41
  „Nem ertem miert itt Magyarorszagon vitatjak az izraeli-zsidok dolgait. Nem ismerek olyan MAGYART (ertsd Kereszteny Magyart, mert CSAK azok az IGAZI Magyarok) aki sziv-ugyenek tartja azt. Es nehogy ebbol vita tamadjon, MAGYAR-nak lenni TOBB mint egy magyar-utlevel a tarsolyban.”
 • 20. vonLichthofen 2010. április 05. 10:41
  „meir,
  még annyit, hogy a Goldstone-report egy több mint 700 oldalas tanulmány, figyelmesen összeállítva egy szakértő bizottság vizsgálatai alapján.
  Senki sem kételkedett a Goldstone jelentéseiben, amikor a Dél-Afrikai apartheid borzalmairól írt, azok a jelentések is bizonyítják, hogy Goldstone egy tárgyilagos megfigyelő, aki nem véleményt alkot, hanem szigorúan a tényekre alapozza jelentéseit.
  Még ha kételekednék is benne /nem kételkedem/ akkor is felemerülne a kérdés, hogy mi okozta 1400 Gazai lakos iszonyú halálát, mitől dőlt romba 58000 lakóház, kórház és iskola, közötte az Amerikaiak által üzemeltetett vagy az ENSZ által fenntartott iskolák?
  Hogy a Hamasz civileket használt élő pajzsként az azért is hülyeség, mert milyen védőpajza segíthet az F-16os bombázók és a Phosphorus Alba ellen?

  Az IDF harcosok személyes beszámolói is ellentmondanak ennek. Ez csak egy jólkitalált propaganda a mészárlás elkendőzésére.”
 • 19. vonLichthofen 2010. április 05. 03:33
  „meir, te sem voltál ott.
  mindamellet mindannyian akik ott voltak - Un, Amnesty International, Doctors Without Borders, Bt" Shelem, az ottrekedt ujságírók mind azt állítják mint szemtanúk, hogy a Hamasz kényesen vigyázott arra, hogy kivonuljon a lakóházak közvetlen közeléből. A Hamasz NEM, ismétlem, nem használt civileket védőpajzsként ellentétben az Isaeli hadsereg katonáival akik, gyakran használták ezt a taktikát, sokszor gyerekeket fölhasználva.
  Ha figyelmesen elolvasod az IDF veteránok nyilatkozatát, könnyen kihámozhatod az igazságot.
  Én elolvastam, és legtöbbjük Play Station videojátékhoz hasonlitotta az egész akciot.
  Hivatkoznak olyan parancsra, hogy lőjenek mindenkire aki vagy ami mozog, pusztitsanak el annyi álőlányt és házat, birtokot, raktárat és iskolát amennyit csak lehet.
  Ezt meg is tették megszegve ezzel a hadviselés alapvető szabályait.

  Goldstone report - nincs bizonyíték arra, hogy a Hamasz civileket használt védőpajzsként. AI, Bt SH, DWB, mind ugyanezt állítja.
  Egy világosan gondolkodó ember számára nem lehet kétség afelől, hogy mi volt az egész akcio célja.”
 • 18. meir 2010. április 04. 16:00
  „A Goldstone report szonelkul elfogadta-(mindenfele vizsgalat nelkul!!!!)-azt amit a Hamas nekik atadott mint anyagot a harcokrol,tudvan hogy a Hamas igenis hasznalta a civil lakossagot elo vedofalkent!!
  ez utobbi tenyt goldstone szegyenlosen elhallgatta az ENSZ elott!!!
  es meg o lenne zsido parti mi?? beszelsz hulyesegeket!!!!
  Te-(ti)-ott voltal-e a harcok idelyen hogy ennyire jobban tudsz mindent meg azoknal is akik abban reszt vettek!!???”
 • 17. vonLichthofen 2010. április 04. 07:39
  „meir, utánanéztem.
  Egyik sem a Kommunisták Israeli Pártjának tagja, márcsak azért sem, mert Gideon Levi urat kivéve mindannyian USA állampolgárok és humanista beállitottságu emberelk.

  Miért volna Mr Goldstone elfogult Israellel szemben?
  Goldstone egy megggyőződéses zsidópárti zsidó jogász akinek területe az alapvető emberi jogok kérdése, jelentős tekintettel a háborús bűnökre és a Geneva Convention sorozatos megszegésére Israel által.

  Nem csak ő, de az Amnesty international, The Human Right Watch, Bet´ Shelem, Doctors Without borders mind az alapvető emberi jogok semmibevételét, a hadviselés eddig elfogadott elveinek teljes feladását emlegetik az IDF December/Januári akcioival kapcsolatban. Amellett, hogy az nem is volt egy igazi háború, a háborúhoz kell lagalááb egy hadakozó fél aki rendelkezik megfelelő hadieszközökkel, stratégiával és haderővel. A Hamasz nem rendelkezett egyikkel sem.
  A Gazai gyilkolászás nem volt más mint egy elrettentést megerősítő hadmozdulat egy védtelen, körbekerített és már ugyis demoralizált civil populácioval szemben. Ezt Tzipi livni világosan kifejtette 2009 februárjában.

  Az egész hajcihő célja az volt, hogy NE kelljen a túlságosan is engedékeny Hamasz kormánnyal tárgyalni.
  Ezért kellet November 4én megszegni a többhónapos tűzszünetet, amit a Hamasz szigorúan betartott.

  meir, ezek tudásához nem kell más, mint naponta követni a híreket és levonni a következtetéseket.”
 • 16. meir 2010. április 03. 15:31
  „A "goldstein" report-rol mar az ENSZ is elismerte hogy hibasan keszult!!!
  Mr; Baan Ki-Mon szemelyesen jelentette be ezt!!!”
 • 15. meir 2010. április 03. 15:29
  „13-14!!
  -"a nevek"!!
  mint minden demokraciaban,igy nalunk is vannak szelsobalos partok!! azoknak akiket felsoroltal,mindegyikuk a Meerets -(Israeli Kommonista part)-tagja!! mi mast varnal toluk????
  A "Gaza-Party" elott Israel 8-even at szo nelkul turte hogy a palesztinok raketakkal-(Nap/45-55) bombazzzak varosaikat!!!Szamolj csak utana!!! 8-ev/napi-(szakadatlan!!)-455-55 kassam es grad raketa, Sderot,Askalon
  varosokra!!!
  Ott ahol az a Beton fal mar megvan,Nincsen tobb merenylet!!!!! elegge szomoru hogy CSAK ezzel a fallal tudjuk elejet venni annak hogy felrobbantsak a gyerekeinket szalito civil buszokat!!!”
 • 14. vonLichthofen 2010. április 03. 05:44
  „meir,
  olvasd el a Godstein Report 700 valahány oldalát, én most rágom át magam rajta.
  Addig amig ezt olvasom félre kell tennem Baruch Spinoza könyvét”
 • 13. vonLichthofen 2010. április 03. 05:39
  „meir,
  a phosphorus Alba igen is betiltott fegyver.
  Még ha nem is volna/de az!!/ akkor te erkülcsileg elfogadhatónak tartanád, hogy ezt alkalmazzák egy betonfallal ghettoba zárt civil népesség ellen? mert az igazán jóérzésű és gondolkodó zsidók ezt és a Gaza mészárlással kapcsolatos többi tényt emberiség elleni bűntettnek és az összes érvényben lévő nemzetközi törvény megszegésének és semmibevevésének tekinti.
  Nevek - Anna Baltzer, zsidó egyetemi math. prof.
  Noam Chomsky, MIT
  Gideon Levy, Haaretz
  Stanley Heller, magyar származású prof
  Joel Kovel, kirúgott egyetemi tanár
  Norman Finkelstein, szimtén a gondolkodása miatt menesztett egyetemi tanár
  Isarael Shamir, aki a Gazai vérfürdő után szégyenében kereszténnyé vált
  meir, amin te végigmentél életed során, neked kellene gyilkost kiáltani, akárki legyen is az elkövető!!!
  A Gázai vérfürdőre nincs emberileg elfogadható magyarázat - magyarázni persze lehet, de minden szó sivatagba kiáltott szó.....

  meir, még sorolhatnám de nem teszem.
  Tudod van egy mindenek felett álló természeti törvény, amit néhány törzs már igyekezett megszegni a történelem során, de ugyanaz a természet/ vagy ......../ mindig gondoskodott arról, hogy az ő törvényeit megszegők előbb utóbb meglakoljanak. Ezt egyetlen véreskezű bűnös nem kerülheti el, csak idő kérdése.
  ........ számára pedig az idő nem olyan léptékkel mért mint a mi, emberek számára.

  A magyar szakértőkre hivatkozni nemzetközi törvényekkel és joggal kapcsolatban nem megggyőző érv.

  Szóval akkor használták ezt az illegális fegyvert vagy sem?
  Gabi Ashkenazi IDF vezérkari főnők azt mondta Január 13., hogy az IDF nem használ Phosphorus Alba fegyfert./A Knesszet Idegen Ügyek és Védelmi Bizotsága előtt/

  Persze akkorra már civilek százai szenvedtek gygyíthatatlan égési sebeket.

  Az igazság meir, az igazság.”
 • 12. szabo1936 2010. április 02. 18:23
  „Ezt nem fogjak holnap kivegezni,it Amerikaban ez evekig elfog huzodni mert a felebezeseknek sohe sem lesz veg.Ezt az embert majd az egyik rabtarsa biztos megoli mielot az iteletet vegrehajtsak.
  Mr Meir a Geneva Convention alapjan White Phosphor (WP) bombat vagy lovedeket csak legitimate military targetokra lehet hasznalni.Sajnos ezt a szabalyt edig soha egy orszag sem tartota be.”
 • 11. meir 2010. április 02. 17:06
  „6-os!!
  Az a Phosphor tartalmu bomba NEM tiltott fegyver !!!!!
  ezt a nemzetkozi szakertok is elismertek-(magyarok is!!)-!!!
  Viszont injekciot az Izraelt szakadatlanul-(1948-ota)-Tamado palesztin terroristaknak is mint a Hamas,Tanzim,Brigad al-aksa,stb-stb!!!”
 • 10. Spitfire 2010. április 02. 16:46
  „nyilvánosan karóba húzatnám a végbelétől a szájáig a csókát!”
 • 9. Mankapunka 2010. április 02. 13:34
  „Felix

  El kéne egyszer menni az AVAS Lakótelepre,Miskolcon kirándulni,és akkor más lenne a gondolkodása.

  Addig meg marad a fejében minden.

  meir

  Ha annyira véded őket,akkor költöztess magad köré 4-5 családot a faluban.”
 • 8. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. április 02. 13:17
  „#5meir:Az általad említett ügyben is valószínű cigányok közötti leszámolás áll. És bizony nem lenne a többségünk meglepve, ha a "kedves" sündörségünk nem gyártott volna terhelő bizonyítékokat...
  Lásd kiskunlacházi gyilkosság, ahol szintén megpróbálják palira venni a népet, ugyanis az ELSŐ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN MÉG HATFÉLE NYOMOT MONDTAK, ADDIG A HÓNAPOKKAL KÉSŐBBIN MÁR CSAK HAT NYOMOT....Az is kicsit sem furcsa, hogy az, akit letartóztatott ezért a gyilkosságért letartóztatott a rendőrség, annak a porszívójában "találta" meg a bizonyítékot....röhej, ui akit meggyanúsítottak, annak lakása finomam fogalmazva is egy koszfészek....Ez az egész arról azól, hogy hogyan tereljék el a "kedves" cigányainkról a gyanút, ui, ha a valós tettesek kerültek a cigányok kerültek volna kézre, akkor kitört volna a népharag, özönvízként sodorva el a jelenlegi hatalmat....”
 • 7. Mankapunka 2010. április 02. 11:53
  „Szerintem az egész világot robbantsuk fel,hogy ne legyen több problémánk.

  Igen,vagy mindenki vagy senki!!!!!!

  PErsze legyen az első az AVAS Alkótelep Miskolcon.

  meir

  csak vigyázz,nehogy egyszer levegyék a lábadról a márkás cipőt a védettjeid.”
 • 6. vonLichthofen 2010. április 02. 05:58
  „Meg azoknak is akik F-16osról bombáznak védtelen civileket Phosphorus Alba nevű vegyszerrel.
  Mert, vagy mindenki-vagy senki!!!”
 • 5. meir 2010. április 02. 00:27
  „1-es!! O.K.!!
  De akkor ugyanilyen sorsot a romagyilkosoknak is!!!!!
  Mert; vagy mindenki-vagy senki!!!”
 • 4. maradando 2010. április 01. 23:46
  „1. Annyi injekció nincs ! De a H1N1 helyett ,kaphattak volna ciánt:ahogy Kuncze bácsi ajánlotta/kapszulában/. Eddig úgyis csak a lakosság nyelte a mérget !”
 • 3. Mankapunka 2010. április 01. 23:23
  „Aki hülye,az haljon meg!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant egy autó Dagesztánban, halottak

Robbanás történt egy személygépkocsi utasterében csütörtökre virradóra Dagesztánban, két ember… Tovább olvasom