Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Menekül a tőke: egy volt görög miniszter férje egymillió eurót juttatott ki külföldre

Néhány napi találgatás és zúgolódás után kiderült, ki az a görög híresség, aki - még ha törvényesen is - egymillió eurót juttatott ki az országból.
Néhány napi találgatás és zúgolódás után kiderült, ki az a görög híresség, aki - még ha törvényesen is - egymillió eurót juttatott ki az országból.

Nem más, mint Dora Bakojannisz egykori külügyminiszter férje - közölte kedden a görög parlament elnöke.

A politikus asszony felháborodva magyarázta: férje előbb az Egyesült Államokból hozta Görögországba a pénzt, majd tavaly májusban külföldre utalta, mert hajót akart vásárolni. Mindez az illetékes hatóság tudtával történt - szögezte le Bakojannisz.

"A férjem tevékenysége bejegyzett, bevallott. Hajózási vállalkozó, egész életében az volt" - nyilatkozta az exminiszter a görög televíziónak. Az ügy napok óta foglalkoztatja a közvéleményt. A botrányt Panajótisz Nikóludisz, a feketegazdaság elleni hivatal vezetője robbantotta ki, amikor a múlt héten a parlament illetékes bizottságát tájékoztatta arról, hogy a Ház egyik tagja egymillió eurót utalt át külföldre. Nevet nem mondott. Azóta képviselők tucatjai sürgették a parlament elnökségét, hogy hozza nyilvánosságra a nevet. "Különben mind a 300 képviselőre a gyanú árnyék vetül" - írta hat képviselő levelében.

Sok képviselő úgy érvel, hogy nem minden erkölcsös, ami különben nem ütközik törvénybe. A parlamentben jelenleg minden külföldre irányuló képviselői pénzátutalást ellenőriznek. A csőd fenyegette országból menekül a tőke.

Bakojannisz 2006 és 2009 között a konzervatív kormány külügyminisztere volt. Mióta kizárták az Új Demokrácia pártból, függetlenként foglal helyet a parlamentben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Nem feszítené szét az uniót, ha kilépne egy tag az euróövezetből˝

Elviselné az Európai Unió, ha az euróövezetből kiválna valamely tag - fejtette ki kedden a német… Tovább olvasom