Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Melegellenes játék ellen tiltakoznak homoszexuális csoportok

Puskával kell homoszexuálisokat lelőni a Watch out, behind you, Hunter! című játékban, amely óriási felháborodást keltett.

A játék még 2002-ben látott napvilágot. Bizonyos országokban - például Franciaországban - betiltották, máshol azonban elkerülte a cenzorok figyelmét - számolt be a 1Up (www.1up.com) hírportál. A meglehetősen egyszerű stílusú akciójáték története sem túl komplikált: a dzsungelben egy vadásszal sétálva puskával a kézben kell lepuffantani a meztelen homoszexuális férfiakat.

A Gay Armenia elnevezésű melegszervezet szerint a játék egyszerűen undorító, készítői gyűlölettel viseltetnek a melegek iránt. A szervezet tagjai egy blogbejegyzésben azt hangsúlyozták, hogy ezzel az ostoba játékkal kegyetlen viselkedésre tanítják a gyerekeket és ellenségnek állítják be a homoszexuálisokat.

A játék honlapjának tulajdonosa, Jean Christophe Calvet visszautasította a vádakat, és hozzátette: a játék készítőjét, Stéphane Aguie-t azzal bízták meg, hogy a vadászokat és az intoleráns embereket kigúnyolja, így ez a játék egyfajta tréfaként fogható fel. Azzal a készítők is tisztában vannak, hogy a leginkább tinédzsereknek szánt program politikailag inkorrekt, azonban a fiataloknak már fejlett a humorérzékük és témáját úgysem veszik komolyan.

Calvet emellett azt is megerősítette, hogy a francia honlapokról már régóta eltávolították a játékot, de a külföldi oldalakon még napjainkban is megtalálható. Népszerűsége éppen a botrány miatt egyre erősebb, így szerinte képtelenség is lenne megpróbálni teljesen eltüntetni az internetről - különösen a homoszexuális szervezetek felháborodott tiltakozása után.

Olvasóink írták

 • 7. koborlo 2009. július 25. 19:41
  „Van egy olyan jatek israelben , hogy kaviccsal dobalozo pali gyerekeket raketaval lonek a "bator" kivalasztottak.

  ...de mar nam sokaig.”
 • 6. asher11 2009. július 25. 18:27
  „van egy olyan jatek is ahol Skinheadekre lehet vadaszni egy varosban!!
  egy hulla=500 point!!!”
 • 5. VJack 2009. július 24. 22:27
  „Csak mondom: elég sok olyan játék van, ahol arab, vagy orosz embereket kell irtani. Ezért nem kellene tiltakozni?”
 • 4. koborlo 2009. július 24. 19:26
  „moderálva off”
 • 3. ti-a-bi 2009. július 24. 19:03
  „Ökörség, de mégis jó!

  lehet lőni, paff neki a buzinak.”
 • 2. BsBe 2009. július 24. 17:38
  „"Népszerűsége éppen a botrány miatt egyre erősebb, így szerinte képtelenség is lenne megpróbálni teljesen eltüntetni az internetről - különösen a homoszexuális szervezetek felháborodott tiltakozása után."
  Elképzelhető, ha nem hívják fel rá a figyelmet, sokkal kevesebben keresnék fel az adott honlapot? Az ilyen - és a hasonló tiltakozások éppen az ellenkező hatást váltják ki, nem vették még észre.
  Most már az is játszik vele, akinek eddig eszébe sem jutott volna.”
 • 1. tricse 2009. július 24. 15:51
  „Nem ismerem a játékot,de ha a homoszexuális karakterek olyan mónikashow -sak és cirfánöltözött,tarkára festett díszbu---pintyek akkor nincs is rajta mit kifogásolnom! Ezek a deviáns egyedek tehetnek róla,hogy a tisztességes,normálisan viselkedő,akaratukon kívül melegnek született emberek hátrányos megkülönböztetésben és közutálatban részesülnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sötétség délben - Elfogyott a Nap - Látványos fotókkal

Százmilliók figyelték az elsötétedő eget szerdán Ázsia-szerte, amikor megkezdődött a század… Tovább olvasom