Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Melegek, leszbikusok, és transzneműek: tiltakozás a melegjogi rendezvény ellen

Hevesen elítélték és kulturális terrorizmusnak nevezték pakisztáni vallási csoportok, hogy Washington iszlámábádi képviselete megtartotta első melegjogi rendezvényét

A melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek (GLBT) támogatására szervezett ünnepségre június 26-án került sor az iszlámábádi amerikai nagykövetségen. A helyi média vasárnap számolt be az eseményről, amely nagy port kavart a különböző online fórumokon, ráadásul kiváltotta a legnagyobb iszlamista politikai párt haragját is. A Dzsamaat-i-Iszlami által a konzervatív vallási csoportok nevében kiadott közlemény szerint a rendezvény megtartása kulturális terrorizmussal ér fel, és a drón- és rakétatámadások után az Egyesült Államok részéről végrehajtott "második legveszélyesebb offenzívának" tekinthető.

Az eseményen több mint 75-en vettek részt: a helyi melegek érdekeit védő csoportok vezetői mellett jelen volt több külföldi diplomata és különböző jogvédő szervezetek képviselői is. A vendégeket fogadó Richard Hoagland nagykövet-helyettes elmondta, hogy Washington továbbra is támogatni fogja az emberi jogok érvényesülését, így a Pakisztánban élő homoszexuálisok, biszexuálisok és transzneműek jogait is. "Világos akarok lenni: az amerikai nagykövetség azért van itt, hogy támogasson titeket és mellétek álljon a jogaitokért folytatott küzdelem minden egyes lépésénél" - hangsúlyozta Hoagland.

A pakisztáni alkotmány nem tesz külön említést a homoszexuálisokról, de az országban 1990-ben bevezetett iszlám törvénykezés (saría) értelmében bármilyen homoszexuális cselekedet illegálisnak minősül, és korbácsolással, szabadságvesztéssel, sőt halállal is büntethető.

"Az ilyen emberek a társadalom szemetei (...) Nem érdemlik meg, hogy muszlimok vagy pakisztániak legyenek, és az amerikai kormány által hangoztatott, nekik ígért támogatás és védelem a Pakisztán elleni legrosszabb társadalmi és kulturális terrorizmus" - olvasható az iszlamista párt urdu nyelven írt közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

´K**va magyarok´ - Nem kér bocsánatot a szlovák polgármester

Nem hajlandó bocsánatot kérni Kassa főpolgármestere azért, mert egy, a városi hivatal által áprilisban kiadott alkalmi kiadványban vulgáris jelzővel illették a magyarokat. Tovább olvasom