Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Meleg brit rendőrök panaszkodnak kollégáikra

Jelentősen megnőtt a meleg-ellenes incidensek száma a brit rendőrségen belül, állítja szombaton nyilvánosságra hozott közleményében a meleg rendőrök brit szervezete (GPA).
Míg tavaly előtt mindössze 260 esetben tettek rendőrök panaszt kollégáik kommentárjai vagy magatartása miatt, tavaly ez a szám 350-re emelkedett. A szervezet becslései szerint 2007-ben körülbelül 7 ezer meleg-ellenes eset történt a rendőrség kötelékén belül, de a megfélemlített tisztek vonakodnak jelenteni ezeket.

A Gay Police Association több olyan esetről is tud, amikor rendőrök nem hajlandóak járőrözni meleg kollégáikkal, vagy a bibliából tartanak nekik felolvasást sorakozónál. Néhány tiszt a vallásszabadságot garantáló törvényekre hivatkozik, és azzal védekezik, hogy a homoszexualitás nem összeegyeztethető a hitükkel.

A rendőrparancsnokok szövetsége (ACPO) tud a problémáról, és hangsúlyozza, hogy a homofóbiának nincs helye a rendőrségnél. A szervezet új szabályokat dolgoz ki a parancsnokok számára, amelyben elmagyarázza, miért elfogadhatatlan ez a magatartás.

Nagy-Britanniában tavaly október óta van érvényben az a törvény, amelynek értelmében 7 évnyi börtönbüntetést kaphat az, aki gyűlöletet kelt homoszexuálisok ellen. Annak eldöntése, hogy mi számít homofób magatartásnak, a rendőrök feladata.

Olvasóink írták

  • 1. narvál 2008. február 09. 19:22
    „ELŐITÉLET! Ami mindent megold! Miért lennének kivételezettek a homoszexuálisak, amikor az előitélet annyira hétköznapi: ha más színű a haja, ha más színű a bőre, ha másképp öltözik, ha tájszólással beszél, ha butább, ha okosabb valaki a többinél, hogy ne soroljam az előitélet sokféle okait már fel! A heteroszexuálisak is önvizsgálhatnak nyugodtan: milyen szexuális érdeklődésűek a pedofilok többsége? Akik rettegésben tartsák a családjukat, gyerekeiket? Akik a legtöbb bűntényt követik el? A gonoszságra a nemi érdeklődés nem orvosság! A homoszexualitás sem. Gyarlók vagyunk mindannyian, ki így, ki másképp! A homoszexuálisok is bizonyára megküszködnek a sajátosságuk miatti hátrányokkal. Nomen est omen: nevében a végzete. Másképpen: Mindenki azonnal meg is bűnhödik a bűneiért, lehetne mondani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csehország: nincs új köztársasági elnöke

Nem sikerült új köztársasági elnököt választania a cseh parlamentnek és szenátusnak szombati… Tovább olvasom