Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megúszhatják a paraguayi áruháztűz felelősei

Hatalmas felzúdulást és hozzátartozók elkeseredett dühét váltotta ki azt a bírósági ítélet, amelyet kedden hirdettek ki Asunciónban a 2004-ben történt paraguayi áruháztűz felelőseinek a perében.
A bíróság ugyanis csupán gondatlan emberölés elkövetésében mondta ki bűnösnek azt a férfit és fiát, akiknek bevásárlóközpontjuk 2004 augusztusában égett le. Így a büntetéstétel jóval enyhébb lesz, mint ha a vádlottakat szándékos emberölésért marasztalták volna el. Az ügyészség legkevesebb 25 évi szabadságvesztés kiszabását kérte, de a vádlottak a keddi ítélet nyomán akár 5 évi börtönbüntetéssel is megúszhatják annak a tettüknek a következményét, amelyet szánt szándékkal követtek el.

A bevásárlóközpont egyik étteremének konyhájában keletkezett lángok mintegy 400 embert rántottak a halálba. Juan Pio Pavio és fia ugyanis személyesen adott parancsot arra, hogy az épületből az egyre terjedő tűz elől menekülők előtt zárják le a kijárati ajtókat, a biztonsági embereket pedig utasította arra, hogy akadályozzák meg a helyszínre érkező tűzoltók bejutását a bevásárlóközpontba.

A tűzvész utáni nyomozás során az egyik biztonsági őr bevallotta, hogy miután kitört a pánik "fentről" rádión kaptak utasítást a kapuk bezárására, mert a tulajdonos attól tartott, hogy sokan fizetés nélkül távoznak, egyesek pedig a zűrzavart fosztogatásra használják ki.

Az ítélet felolvasása után elszabadult a pokol a tárgyalóteremben, amelyet egy fedett labdarúgó-stadionban alakítottak ki. A feldühödött tömeg tört-zúzott mindent, ami a kézébe került. A környéken utcai zavargások kezdődtek, 400 rohamrendőrt vezényeltek a helyszínre, és az emberek rájuk támadtak. Mintegy negyvenen sebesültek meg az összecsapásokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlélheti a mérgezést Mario Scaramella

Bizakodóbbá vált egészségi állapotát illetően Mario Scaramella, a november 23-án polóniummérgezésben… Tovább olvasom