Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

Megtalálták az eltűnt robbanótölteteket

Megtalálták Romániában azokat a robbanótölteteket, amelyek egy fegyverszállító vonatról tűntek el a minap.
A rakétára szerelhető 64 robbanótöltet rejtélyes módon tűnt el a hétvégén. A vasárnapi híradások bírói jelentésekre hivatkozva tudni vélték, hogy a fegyverszállító szerelvény a Brassó megyei Zernyestben működő fegyvergyárból indult Bulgáriába.

A hivatalos papírokkal rendelkező exportárut szállító vonatot csendőrök őrizték. A szerelvény a bolgár határig állítólag háromszor állt meg, és amikor a Giurgiu megyei stanesti-i állomásra érkezett, az ottani alkalmazottak észrevették, hogy az egyik vagonról hiányzik a pecsét. Szombaton a rendőrség megvizsgálta a vagon rakományát, és kiderült, hogy a vonatról eltűnt négy, egyenként 16 rakétatöltetet tartalmazó láda.

A hatóságok mindazonáltal közölték, hogy a töltetek nem jelentenek veszélyt a lakosságra, mert csak rakétára szerelve volnának működőképesek. A robbanótölteteket tartalmazó ládákat sértetlenül megtalálták a Bukaresttől északra lévő Chitila falu vasúti megállója mellett - jelentette be a belügyminisztérium szóvivője. Többet azonban nem árult el az ügyről, mert a nyomozás még tart. A bolgár gazdasági minisztérium közölte, hogy a töltetek 122 milliméteres Grad rakétához valók, amelyet általában járműre szerelt rakétavetőből lőnek ki.

A működésképtelen alkatrészeket tartalmazó fegyverszállítmány a Balkán egyik legnagyobb fegyvergyárába, a szopoti VMZ-be tartott újrafeldolgozás céljából - tette hozzá a minisztérium.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felelősségre vonások a Magnyitszkij-ügyben

Szergej Magnyitszkij, a Hermitage Capital befektető cég vizsgálati fogságban elhunyt jogásza ügyében… Tovább olvasom