Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megszületett a görög-EU-IMF megállapodás

Megszületett szombat este a Görögország, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti hitelmegállapodás - erősítette meg a Reutersnak vasárnap egy név nélkül nyilatkozó görög kormányforrás.
Előzőleg a megbeszélések lezárultát, a megegyezés tényét az AFP francia hírügynökség a pénzügyi tárca egyik forrására hivatkozva jelentette.

Kormányforrások szerint a megállapodást a görög minisztertanács vasárnap reggeli ülésén hozzák nyilvánosságra. Az egyezség részleteiről a kormányülést követően sajtóértekezleten ad tájékoztatást Jeórjiosz Papakonsztantinu görög pénzügyminiszter, várhatóan 11 óra körül. A Dow Jones hírügynökség úgy értesült, hogy Görögország igen szigorú intézkedéseket léptet életbe a három évre szóló, 100-120 milliárd dolláros támogatásért cserébe. Egyebek között megszüntetik az állami alkalmazottak 13. és 14. havi juttatását, továbbá három évre befagyasztják az állami és a magánszektorban dolgozók bérét.

Az intézkedések között szerepel továbbá, hogy a 700 eurónál nagyobb nyugdíjban részesülők nem kapnak 13. és 14. havi nyugdíjat. A görög kormány vasárnap egyidejűleg azt is bejelenti, hogy két százalékponttal emeli minden termék áfáját.

Az intézkedésekkel a görög kormánynak az a célja, hogy két év alatt 10 százalékponttal mérsékelje az államháztartás GDP-arányos hiányát a tavalyi 13,6 százalékról, amivel az így megközelítené az EU által felső határként engedélyezett 3,0 százalékot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Páncélöklöt túrtak a német disznók

Néhány éhes házi disznó élelem után kutatva egy második világháborúból maradt páncélökölre bukkant -… Tovább olvasom