Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Mégsem lehet 9 éves lányokat férjhez adni Marokkóban

Marokkó - Felülbírálta Marokkó legfőbb vallási döntéshozó testülete egy muszlim teológus rendeletét, amely lehetővé tette volna, hogy akár kilenc éves korukban is férjhez lehet adni a kislányokat - adta hírül az AFP hétfőn.
Az észak-nyugat-afrikai Marokkóban nem kis botrányt váltott ki szeptember elején egy muszlim teológus fatvája, azaz rendelete, amely engedélyezte az akár kilenc éves kislányok férjhez adását. Mohamed Ben Abderrahman al-Magraui sejk arra hivatkozott, hogy annak idején Mohamed próféta is akkor hálta el az első éjszakáját egyik feleségével, amikor az még csak kilenc éves volt.

A rendeletét bírálókat ugyanakkor az iszlám nemzet és teológusok elleni világi agresszoroknak minősítette a sejk. Egy rabati ügyvéd végül a legfőbb vallási tanácshoz, a VI. Mohamed marokkói király által elnökölt ulémához fordult. Az ügyvéd szerint ugyanis a rendelet a nemi erőszak veszélye miatt nemcsak a gyermekek és családok emberi jogát sérti, hanem a büntető törvénykönyvbe is ütközik. Az uléma végül rövid idő alatt meg is hozta döntését, miszerint al-Magraui sejk "lázító és megtévesztő", így visszavonta a vezető rendeletét.

Olvasóink írták

  • 2. janikaszucs 2008. szeptember 24. 10:04
    „akkor nezd meg itthon a 12-13 eveseket, akik elmondasuk szerint tapasztaltabbak mint a 20 evesek sokszor...”
  • 1. Nem lehet igaz!!! 2008. szeptember 23. 21:42
    „Te jó ég!!! Mekkora hülyék ezek a muszlimok, iszlámok, arabok stb... 9 évesen már legálisan akarják eröszakolni a gyerekeket!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három tonna kokain a rákhalászoknál

Mexikó - Több mint három tonna kokainra bukkantak egy rákászhajón Mexikó csendes-óceáni… Tovább olvasom