Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Meglőtték a tálibok rémtetteit leíró 14 éves kislányt

Meglőtték Pakisztánban a tálibok azt a 14 éves kislányt, aki nemzetközi hírnévre tett szert a tálibok rémtetteit bemutató és elítélő blogjával.
Meglőtték és súlyosan megsebesítették kedden Pakisztánban a tálibok azt a 14 éves kislányt, aki nemzetközi hírnévre tett szert a tálibok rémtetteit bemutató és elítélő blogjával, valamint azzal, hogy síkra szállt a lányok oktatáshoz való joga mellett a radikálisokkal szemben.

"Malala Juszufzai éppen felszállt az iskolabuszra a tanítási nap végén, amikor két férfi tüzet nyitott rá" - mondta helyi rendőrség egyik tisztviselője. Az incidens a Szvat-völgyben található Minagóra városában történt. A kislányt a fején és a nyakán érte találat, de csodával határos módon túlélte a támadást. A tálibok magukra vállalták az akciót, s kijelentették, hogy Malala tevékenysége "obszcén".

Malalát és a családját már korábban is megfenyegették tálibok a kislány kiállása miatt. A támadásban egy másik lány is megsérült.

A kislány azután kezdett el a tálibok ellen kampányolni, hogy a kormány tűzszünetet kötött a tálibokkal, és tulajdonképpen átadta nekik a Szvat-völgy irányítását. A szélsőséges iszlamisták ezután bíróságokat állítottak fel, helyieket végeztek ki és bezárták a lányiskolákat, a többi között azt is, ahová Juszufzai járt. Malala ezután blogján - amelynek a BBC brit közszolgálati televízió honlapján is megjelent - indított kampányt a lányok oktatásáért és a tálibok gaztetteit is leírta. A kislány tevékenységéért megkapta a civileknek adható legmagasabb kitüntetést a pakisztáni kormánytól, és több nemzetközi díjjal is kitüntették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holokauszt oktatását szorgalmazza Romániában egy volt holokauszttagadó

Közép és hosszú távon az antiszemitizmus büntetésével kapcsolatos törvénykezés szigorítását és a… Tovább olvasom