Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Megható: díszsorfal kísérte utolsó útjára a magyar rendőrkutyát

Az egyenruhás férfiak is a könnyeiket törölgették, amikor elbúcsúztatták a budapesti négylábút, Sári kutyát.
Több tucat rendőr- és tűzoltóautó, gigantikus méretű amerikai lobogó, megrendülten búcsúzó lelkész és több száz, könnyeit törölgető egyenruhás férfi. Ha valaki kívülről szemlélte az illinois-i Columbia városában megtartott temetést, azt gondolhatta, hogy egy hős rendőrt búcsúztattak a helyi temetőben. És valójában nem is járt messze a valóságtól. Csak éppen egy budapesti négylábú volt az a hős rendőr - írja a Bors.

Sárit egy külön rendőrkutyáknak kialakított temetőben helyezték végső nyugalomra. A szertartáson természetesen ott volt a kutya járőrtársa is, Jim Lansing családjával együtt, aki megtörten nyilatkozott Sáriról.

Négylábú társai is sorfalat álltak Sárinak
Négylábú társai is sorfalat álltak Sárinak

- Leginkább az fog hiányozni, hogy nincs ott a kocsiban velem. Mellette mindig biztonságban éreztem magam – vallotta be elcsukló hangon Lansing.

A K9-es rendőrkutya az Egyesült Államokban teljesített szolgálatot Lansing mellett. Mivel a kutya magyar családnál töltötte kölyökkorát, csak magyar vezényszavakra hallgatott. Az amerikai férfi ezért magyar kifejezésekkel utasította a kutyát.

Sári 2005-ben kapott kiképzést az Egyesült Államokban. Szolgálat közben hunyt el július 20-án, Lansing járőrkocsijának hátsó ülésén. A boncolás után kiderült, hogy egy tumor kiszakadása okozta a tizenkét éves kutya halálát, aki augusztusban ment volna nyugdíjba.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nap alatt két halálos sátorbalesetet okozott a vihar az Egyesült Államokban

Hétfőn este egy cirkuszi sátrat döntött össze a vihar, vasárnap délután Chicagóban egy zenei… Tovább olvasom