Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Meghalt egy 14 éves fiú: vizsgálat indult a rendőrök ellen

Ügyészségi vizsgálat indult hétfőn Ausztriában két rendőr ellen indokolatlan fegyverhasználat, illetve gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.
A két rendőr a múlt szerdán betörés közben tetten ért két fiatalkorú fiút az alsó-ausztriai Kremsben egy szupermarketben, s eddig tisztázatlan körülmények között egyiküket lelőtte, a másikat megsebesítette.

Egyelőre az eset számos részletét homály fedi. A történtek mindamellett nagy visszhangot váltottak ki, nem utolsósorban azért, mert a halálos sérülést szenvedett Florian P. mindössze 14 éves volt.

A rendőrök azt állítják, hogy a sötétben megtámadták őket, s vészhelyzetben cselekedtek. A 17. évét a betörés másnapján betöltött fiatal viszont azt vallotta, hogy éppen menekülni próbáltak, amikor a rendőrök rájuk lőttek. Az eddigi ismeretek szerint lőfegyver nem volt náluk - egyiküknél egy csavarhúzó, a másiknál egy kerti kapa volt.

A tisztázatlan részletek közé tartozik többek között az is, hogy a lövések leadásakor volt-e még valaki a helyszínen. A rendőrség feltételezése szerint hárman követték el a betörést, a gyanúsítottak kihallgatása még folyamatban van. A megsebesített 17 éves vallomása alapján őrizetbe vettek egy 28 éves román állampolgárt. A férfi tagadja a bűnrészességet, ugyanakkor azt mondta, több betörést is követtek már el közösen a fiúval.

Az eset másnapján a Duna-menti városban csendes megemlékezésre gyűltek össze mintegy hatvanan, a fiú diáktársai, más kremsiek és a Szövetség a Rendőri Erőszak Ellen civil szervezet tagjai.

Erwin Pröll tartományi miniszterelnök a történtek maradéktalan tisztázását sürgette, ugyanakkor visszautasította "a rendőrség elleni uszítást".

A múlt szerdai kremsi eset a hátrányos helyzetű fiatalokkal és a fiatalkori bűnözéssel kapcsolatos kérdéseket is felvetett, a betörést elkövető fiatalok ugyanis a város egy olyan részében laktak, ahol sok a mostoha körülmények között élő család.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Truder 2009. augusztus 17. 12:03
  „Mire számít,aki lopni megy?Nem tudom sajnálni”
 • 26. Udvaros 2009. augusztus 15. 21:09
  „20. Janika: a Te demokráciádban ha becsületes vagy, és egy ilyen falu/város szélén élő meglop, és elkapják, akkor vagy elengedik (meglop újra), vagy lecsukják és etetheted. Ja igen, a börtönöket nem az ő pénzükből tartják fenn...”
 • 25. kivagyokén 2009. augusztus 14. 11:22
  „20. janika 2009.08.11. 11:40

  A rendőr a munkáját végzi.

  Engem, Téged és még jópár millió milliárd embert nem lőnek le rendőrök. Ja, nem megyek lopni, gondolom Te se! Ha a rendőr szól megállok. Inkább a rendőrnek hiszek és nem a bűnözőnek. Itthon is ezt kéne csinálni. Sajnos az elmúlt években volt pár rendőr áldpzat Magyarországon is. Törvényesen cselekedtek. És hősi halottak. Sokra mennek vele, és a családjuk is. Egy elöbbi hozzászólás szerint 100 000 euro volt a cél. Nem kevés pénz. 14 és 17 évesen arra volt eszük hogy lopjanak, akkor arra is lehet gondolni ez veszélyes üzem”
 • 24. info2009* 2009. augusztus 12. 12:41
  „Ha a rendoroket elitelik, az osszes "keleti rablobanda"ahogy az osztrakok hivnak minket es a balkant, Ausztriaba fog menni betorni, mert tudjak, hogy semmi bajuk se tortenik. Ha nem itelik el a rendoroket, mas orszagokban fogjak folytatni, hiszen nem akar egyikojuk se meghalni, csak lopni.

  Az osztrak igazsagszolgaltatas kezeben az orszag sorsa.

  Kozel-Kelet egyes gazdag orszagaiban, levagjak a tolvajok kezeit. Erdekes, hogy oda nem jar a balkan lopni. Veletlen?”
 • 23. lolita 2009. augusztus 11. 23:46
  „Miert lenne hibas a rendör baleset volt es enyi,a fiatal otthon maradt volna elhetne! Akik ilyenre kepesek azok szamithatnak azzal hogy lehet nem elik tul.A rendör is csak ember hibat ök is elkövethetnek.”
 • 22. juppiixy 2009. augusztus 11. 14:43
  „Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik....”
 • 21. janika 2009. augusztus 11. 13:12
  „52. hozzászólás kolombela 2009.08.11. 12:49

  OFF
  Rendkívűl humoros és mégis a valóságot tükröző írás a polkorrekt önvédelemről különböző szituációkban. Ez csak egy részlet az írásból. Akit érdekel, az megtalálja itt: http://www.postaimre.com/?p=1738

  ,,HOGYAN VÉDEKEZZÜNK AZ AGRESSZIÓ ELLEN
  2009-08-02

  (polkorrekt iránymutatások)

  ,,ARANYSZABÁLYOK"
  Minősített esetek
  ( Mottó: ,,A legjobb védekezés a felkészületlenség...")

  OTTHON:

  Amennyiben lakásunkban ér minket támadás, legyünk mindig szófogadóak és harcosan szolgálatkészek.
  Mutassuk meg eldugott értéktárgyainkat (anyósunk aranyát is...), feleségünk dugipénzét és gyermekeink tanulásra félretett esetleges jövedelmét is. Soha ne kifogásoljuk kirablóink morálját, bőrszínét (az büntetendő), szájszagát és ápolatlan kinézetét, durva, szadista viselkedését és semmiképpen nem mondjuk ki a nevét: <moderálva> cigány - mert az büntetendő -, és engedjük, mi több, segítsük elő családtagjaink megerőszakolását és megverését. Óvjuk közben őket attól - miközben ez a ,,gyerekes és... Tovább olvasom >>

  OFF
  Rendkívűl humoros és mégis a valóságot tükröző írás a polkorrekt önvédelemről különböző szituációkban. Ez csak egy részlet az írásból. Akit érdekel, az megtalálja itt: http://www.postaimre.com/?p=1738

  ,,HOGYAN VÉDEKEZZÜNK AZ AGRESSZIÓ ELLEN
  2009-08-02

  (polkorrekt iránymutatások)

  ,,ARANYSZABÁLYOK"
  Minősített esetek
  ( Mottó: ,,A legjobb védekezés a felkészületlenség...")

  OTTHON:

  Amennyiben lakásunkban ér minket támadás, legyünk mindig szófogadóak és harcosan szolgálatkészek.
  Mutassuk meg eldugott értéktárgyainkat (anyósunk aranyát is...), feleségünk dugipénzét és gyermekeink tanulásra félretett esetleges jövedelmét is. Soha ne kifogásoljuk kirablóink morálját, bőrszínét (az büntetendő), szájszagát és ápolatlan kinézetét, durva, szadista viselkedését és semmiképpen nem mondjuk ki a nevét: <moderálva> cigány - mert az büntetendő -, és engedjük, mi több, segítsük elő családtagjaink megerőszakolását és megverését. Óvjuk közben őket attól - miközben ez a ,,gyerekes és antiszociális kellemetlenség" zajlik -, hogy sikongassanak, fájdalmukban ordítozzanak (a zajkeltés büntetendő) és rasszista kifejezéseket hangoztassanak eközben (ez is).
  Megölni megölhetnek minket, de ez még nem ok arra, hogy szabálytalankodjunk.... nálunk törvényesség van...!
  Jól járunk, ha előre mindent összecsomagolunk, családtagjainkat levetkőztetjük és megkötözzük, így váratlan és kedves vendégeinket mint megtévedt megélhetési bűnözőket munkájuk fáradalmaitól megkíméljük, különben is így hamarabb végezhetnek és mehetnek a következő címre - a sikerélmény a folytonosság záloga!
  Bejelentésünkkel feleslegesen a rendőrséget ne zavarjuk, mert ezzel csak a nyomok eltüntetését segítjük elő, és mint tudjuk, a rendőrségünk dolga nem az, hogy ránk vigyázzon....(hanem, hogy éjszaka ránk törjön...)"”
 • 20. janika 2009. augusztus 11. 11:40
  „Mióta itélkezhet, dönthet a rendőr,vagy a csendőr az emberi életek felett? Ha képtelen élve elfogni azonnal, akkor meg kell gyilkolni a csibészeket? Csoda, hogy nem lőtte halomra Őket! ilyen rendőrre nincs szükség egyetlenegy demokráciában sem!”
 • 19. nagykifli 2009. augusztus 11. 11:16
  „a mai osztrák ujságok szerint, a 17éves vallomása szerint 100 000 Eurot akartak lopni a páncélszekrényből. Sokan szidják a rendőröket, pedig ők csak a munkájukat végezték. A mult pénteken a betörők ártatlanok voltak, mára már az is kiderült, hogy az életben maradt 17 éves gyerek pár napja szabadult a másfél éves büntetésből, és elég hosszú a bűnlajstroma. A 11 -es hozzászólónak teljes mértékben igaza van!”
 • 18. lolita 2009. augusztus 11. 11:15
  „Pontosan nem igy kelett vona vegzödnie,sajnos igy sikerült.Ebben akorban a fiatalsag a legroszabb helyzetbe kerülhet,es ha szülök keptelenek megfekezni gyermekeiket,nehogy rossz iranyba menjenek,akkor valami mas modszert kell keresni es igen is tenni valamit mig elnem fajul a dolog.”
 • 17. Kukac40 2009. augusztus 11. 10:58
  „A rendőrségnek ez a feladata. Meggátolták, hogy további bűncselekményeket kövessen el. Ha szép szóval nem megy akkor .........”
 • 16. lolita 2009. augusztus 11. 10:43
  „A 14-eves nem volt cigany! Hatan voltak egy banda es ezek közül egy Roman volt .Tegnap este volt a tevebe az osztrakon ,ahol szülök is beszeltek.A szülök hiaba beszeltek fiuknak hogy ne menjen az ejszakaba,de megallitani nemtudtak szep szoval,söt fenyegetözött hogy feljelenti szüleit mert joga van igen ez a problema!Most en nevelem vagy az allam? Lovat adtak a fiatalok ala amin lovagolnak is sajnos rossz iranyba es sok esetben a szülök tehetetlenek föleg ha egy bandaba belekeveredik a gyerek.A fiu normalis csaladbol szarmazott.”
 • 15. jirzi1 2009. augusztus 11. 09:11
  „11
  Ez a "közmondás"pont ide illik .<moderálva> ,had gondolkozzanak hogy a másét tiszteletben kell tartani.”
 • 14. Becsület 2009. augusztus 11. 07:42
  „Jó reggelt!
  A nagy liberalizmus oda vezet, hogy a becsületesnek kell tartani a gazembertől, mert a gazembernek is van joga! Különböző címkét ragasztanak az elkövetés oka ként! Röhejes. Ha ez így megy tovább nagyon súlyos következménye lesz! Azok akik ezeket az eltévelyedett embereket ,,védik" szintén áldozatok lesznek és akkor lehet hőzöngeni! Nem beszélve arról, hogy ezek a senkiházik már így is nagy szarvat kaptak és nagyon felbátorodtak! Most már Burgelandban is rettegnek lassan az ilyen gazemberektől! Köszönhető a magyar politikának! Nagyon kíváncsi lennék, ha az ő (politikusok) családjukat érné támadás, zaklatás mi lenne a véleményük! Ja, ezek az emberek azt gondolják, hogy az ő helyzetük, befolyásuk örökké tart! Aztán, ha eljön a felelősségre vonás ezek az emberek a legbesz@ribbak. Eltorzult már szinte minden ebben az országban. Jöhet ide Orbán tól fogva bárki! Velejéig romlott itt már minden! A pofánkba röhög a ,,nagy elit"! Ezt érdemli a nagy magyar, aki csak otthon bátor és bölcs! Tisztelet a kevés kivételnek.”
 • 13. janika 2009. augusztus 11. 05:46
  „Úgy tartja a közmondás, hogy a "ha Isten akarja még a kap nyél is elsül"! A betörőt elfogni minden áron! No de azonnal élve vagy halva?”
 • 12. hszilard 2009. augusztus 10. 22:57
  „Én azt mondom jól tette a rendőr. Valószínű abban a helyzetben ezt látta megfelelőnek. Nem várta meg míg megtámadják. Csak a munkáját végezte.”
 • 11. hehe08 2009. augusztus 10. 22:14
  „kéremszépen, aki kiálla sarokra, hogy kurva lesz az ne csodálkozzon ha meg <moderálva>......!!!!!!
  okos gondolat.... érdemes végiggondolni.....”
 • 10. bodor 2009. augusztus 10. 21:28
  „Milyen szép kiscsapat,a két fehérgyerek/ és egy román barát /vagy roma gyerekek/román barát? Ezeken a gyerekeken, verés sem segít, hisz hozzávannak szokva.”
 • 9. ungi 2009. augusztus 10. 21:13
  „Ami kimaradt a cikkböl, az az, hogy a 14 eves fiu "anyukaja" egy alkoholista nö, aki nem foglalkozott a gyerekevel. Most meg csinalja a felhajtast. Gondolom, fajdalomdijat akar, hogy azt is elihassa. Meg arrol sin cs itt egy szo sem, hogy ez a gyerek, 14 evesen mar drogfüggö volt! Szep kis jövö vart volna ra! Igaz, lelöni nem kellett volna, de ki is tudja azt valojaban, mi, es hogyan törtent!”
 • 8. Fligo 2009. augusztus 10. 21:09
  „A srác román volt, amúgy....
  Az osztrák lapok szerint.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénzt kap és főiskola lesz a révkomáromi egyetem

Főiskolaként fog működni az új tanévtől kezdve a révkomáromi Selye János Egyetem - közölte a TASR… Tovább olvasom