Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Meghalt a szerdán nyolc emberrel végző 18 éves finn fiú

Meghalt csütörtökre virradóra az a 18 éves fiú, aki egy finn középiskolában lövöldözött szerdán - tudta meg kórházi forrásokból az AFP francia hírügynökség.
Pekka-Eric Auvinen két lánnyal, öt fiúval és az iskola igazgatónőjével végzett a Finnország déli részén fekvő Tuusulában. A halál helyi idő szerint éjjel negyed 11-kor állt be nála - mondta a Helsinki Egyetemi Kórház egyik illetékese.

A 18 éves kamasz dél körül, az egyik osztályban nyitott tüzet társaira. Szemtanúk szerint sok diák az ablakokon át próbált menekülni, a folyosókon sebesültek hevertek. A lövöldöző végül maga ellen fordította fegyverét, fejbe lőtte magát. A vizsgálat eddigi adatai szerint Pekka-Eric Auvinen átlagos középiskolás volt, szüleivel és bátyjával élt, társai kiegyensúlyozott, mosolygós gyerekként jellemezték.

A finn sajtójelentések szerint két héttel ezelőtt az egyik videómegosztó portálon, a You-Tube-on megjelent egy kisfilm, amely a " mészárlás a Jokela középiskolában -2007/11/7" címet viselte. Jokela annak az iskolának a neve, ahol szerdán a lövöldözés történt.A felvételen a kamera közelít az épülethez, majd egy fegyvert tartó fiatalembert mutat, mindezt heavy metál zene kíséri. A felvételt a Sturmgeist89 fantázianevű felhasználó készítette, amely a rendőrség szerint maga a lövöldöző volt.

A felhasználó internetes oldalán azt írta: "én vagyok a természetes kiválasztó, mindenkit elpusztítok, akit az emberiség szégyenének tartok". Majd hozzá fűzi: "tettemet a legtöbben nem értitek meg, mert arrogánsak, és szűklátókörűek vagytok".

Egy nemrég nyilvánosságra hozott jelentés szerint Finnországban a kézifegyvert birtoklók aránya a harmadik legmagasabb a világon. Csak az Egyesült Államokban és Jemenben tartanak több fegyvert otthon az emberek a skandináv országhoz képest.

A mostani nem az első eset Finnországban: 1989-ben egy 14 éves fiú lőtte agyon két osztálytársát Rauma városában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csempészalagutat fedeztek föl a Gáza-övezetben

Fegyvereket és cigarettát csempésztek a Gázai-övezetbe azon a két alagúton át, amelyet szerdán… Tovább olvasom