Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Megéri februártól Szlovákiában tankolni

Inkább a közelgő parlamenti választásokat, mintsem a fuvarozók érdekeit és a gazdasági helyzetet tartotta szem előtt Robert Fico, Szlovákia kormányfője, mikor a gázolaj jövedéki adójának csökkentéséről döntött - vélekednek a szlovák politológusok.
Egyes esetekben több száz eurót spórolhatnak meg a kamionosok azzal, hogy februártól 9 százalékkal csökken a gázolaj jövedéki adója. Ennek feltétele Fico szerint két minisztérium megszüntetése.

Ha Fico ígérete valóra válik, akkor a jövedéki adó 0,481 euró/literről 0,391 euró/literre esik. Ez számítások szerint 10,7 centes csökkenést jelentene literenként. A gázolaj jelenlegi ára 1,141 euró, ami a változás után 1,034 euróra mérséklődik.

Ez viszont még mindig magasabb lenne a lengyel és osztrák áraknál. Másrészt egyes  cseh és magyar fuvarozók jelezték, ha februárban a jelzett mértékben csökken a szlovák üzemanyag ára, a szomszédoknál fognak tankolni.

Mindeközben a miniszterelnök és az államfő is élesen bírálta a szlovák sajtót, hogy kiállt a fuvarozók mellett és támogatta a tiltakozásukat.

„A kormány elleni harc nevében nyíltan támogattak minden törvénysértést, rendetlenséget, káoszt, demokratikus játékszabályok megsértésért – jelentette ki Fico. Hozzátette – „Még sose forgott ilyen veszélyben Szlovákia demokratikus rendszere."

Ivan Gašparovič államfő szerint: „Az eseményeknek Szlovákiára nézve nem volt semmi pozitív hatása, és nem volt pozitív hatása azokra sem, akik miatt ez a helyzet kialakult." – célzott itt a tiltakozó sofőrökre.

Robert Fico három és fél évvel ezelőtti kampányában azt ígérte, hogy épp a jövedéki adót szándékozik csökkenteni, ha hatalomra jut. Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, tartja a mondás.

Olvasóink írták

 • 4. Kapla 2010. január 14. 17:01
  „Mert mit akartok?Nálunk is ez fog elkezdődni a választások előtt!Aztán jön a pofáraesés!”
 • 3. regisztrálok 2010. január 14. 15:19
  „Én már most...Sajnos!!!”
 • 2. Pano 2010. január 14. 15:08
  „A politika mindenhol ugyan az, csak a pofátlanság mértéke a változó...”
 • 1. lolita 2010. január 14. 12:33
  „Tudjuk hogy csak igergetnek,ezert nem is hiszünk egyiknek sem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első burgenlandi H1N1 áldozat

Egy 26 éves észak-burgenlandi nő halt meg hétfőn a H1N1 influenza miatt. Tovább olvasom