Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Megállapodtak az észak-koreai atomprogramról

Megállapodásra jutottak az észak-koreai atomprogramról tárgyaló felek Pekingben.A megállapodást ugyanis mind a hat tárgyaló ország, tehát Észak- és Dél-Korea, valamint Japán, Kína, az Egyesült Államok és Oroszország kormányainak is jóvá kell hagyniuk.
Észak-Korea atomprogramjáról már évek óta folytattak – többször megszakított – tárgyalásokat a kínai fővárosban. A teljesen magába zárkózó sztálinista országnak gazdasági segítséget kínálnak elsősorban a tárgyalópartnerek, cserébe azért, ha Phenjan felhagy atomfegyver előállítására törekvő programjával.

Az aláírt egyezség értelmében Észak-Korea vállalta, hogy 60 napon belül elkezdi felszámolni atomfegyver-arzenálját, ennek keretében bezárja jongbjoni atomerőművét, és lehetővé teszi nemzetközi szakembereknek, hogy ezt a helyszínen ellenőrizzék. Ennek fejében kap 50 ezer tonna fűtőolajat vagy ennek megfelelő értékű más gazdasági segélyt. Az ország nukleáris képességeinek felszámolására teendő újabb lépésekért cserébe kap további 950 ezer tonna fűtőolajat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megköveztek három turistát a Zöld-foki-szigeteken

Brutálisan bántalmaztak három vakációzó olasz nőt a hét végén a Zöld-foki-szigeteken, közülük kettő… Tovább olvasom