Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Megállapodás a vajdasági kisebbségeknek

Történelmi megállapodás megkötésére szólítottat fel a Szabadkán kampányoló szerb radikális vezető a vajdasági kisebbségeket, hogy - mint fogalmazott - ellenlábasaik ne tudják többé a kisebbségieket a radikálisokkal riogatni.

Korábban a vajdasági magyarok politikai képviselői egyértelművé tették, hogy mindenkivel készek tárgyalni az együttműködésről, csak a radikálisokkal nem.

A kampánygyűlésen - amelyen mindössze hatszázan jelentek meg, kétszázan a párt buszaival jöttek más településről - Tomiszlav Nikolics kijelentette, hogy a radikálisoktól csak azoknak kell tartaniuk, akik szembekerültek a törvénnyel. A rendezvényen felolvasták Vojiszlav Seselj levelét is. Seseljt háborús bűnök elkövetésével vádolják, és Hágában jelenleg hágai börtönben van. Nikolics beszédében kijelentette, "a kisebbségeknek tudniuk kell, hogy gyermekeiknek ugyanazt kívánom, amit saját gyermekeimnek, s unokáinak, amit saját unokáimnak".

Be kell látniuk, hogy elérkezett a béke és az egyetértés ideje- hangoztatta a radikális vezető, aki a kampányrendezvényt megelőzően egy hajdújárási magyar családnál tett látogatást. A nagygyűlésen beszédet mondott Kiss Márton Ottó radikális parlamenti képviselő, aki magyarul szólt a jelenlevőkhöz. A rendezvény a megnyilatkozásokkal ellentétben szerb nacionalista légkörben zajlott, csetnik dalokkal lelkesítették a jelenlevőket, akik szerb nemzeti lobogóval és a párt zászlajával érkeztek.

Nikolics megismételte pártja állásfoglalását, hogy Szerbia csak akkor csatlakozik az Erópai Unióhoz, ha területi épsége sértetlen marad, tehát Koszovóval a határai között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megzavarták Londonban az olimpiai fáklya körútját

A Wembley parktól Greenwich-ig tartó útvonal mentén mentén több száz, Kína tibeti politikája ellen… Tovább olvasom