Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Megalázták: bosszúból ölhetett meg 26 embert az ámokfutó

Bosszúból gyilkolhatott a connecticuti Newtown Sandy Hook általános iskolájában Adam Lanza - állította az ámokfutó anyjának egyik közeli barátja.
Bosszúból gyilkolhatott a connecticuti Newtown Sandy Hook általános iskolájában Adam Lanza - állította az ámokfutó anyjának egyik közeli barátja a The Daily News című lapnak nyilatkozva.

Marvin LaFontaine nyilatkozatát a hétvégén ismertette internetes kiadásában a The Daily News.

Adam Lanza december 14-én megölte az anyját, Nancy Lanzát, majd az iskolához autózott, ahol 26 emberrel - köztük 20 kisgyerekkel - végzett, mielőtt öngyilkosságot követett el.

A tömeggyilkosság lehetséges indítékairól a rendőrség egyelőre hivatalosan nem nyilatkozott, de LaFontaine szerint Lanza azért állt bosszút, mert az iskolában évekkel korábban folyamatosan megalázták és bántalmazták.

"Azt hiszem, Adam úgy érezte, hogy az iskolában cserben hagyták őt és ezért bosszút ált. Nancy elmesélte nekem, hogy az iskolában utaztak rá, hogy kínozták" - állította LaFontaine, aki Lanza cserkészvezetője volt.

Lanza, aki 20 évesen rendezett vérfürdőt egykori iskolájában, megszakításokkal hatodikos koráig volt a Sandy Hook tanulója.

LaFontaine szerint csendes gyerek volt, aki sohasem vágott vissza, ezért iskolatársai könnyű célpontnak tekintették. Az anyja többször bejelentés nélkül jelent meg az iskolában, hogy megnézze, hogy van a fia, mert a tanárok nem keltek a védelmére.

"Adam nem szerette, hogy az anyja bejár. (Nancy) néha beült a terem végébe és vigyázott rá, hogy senki se bántsa őt" - nyilatkozott a család ismerőse.

Nancy Lanza időről időre kivette gyerekét az iskolából és otthon tanította. Az anya valóságos arzenált halmozott fel, és lőgyakorlatra hordta Adamet. Lanzáék lakásában a rendőrök több mint 1600 lőszert, két karabélyt, egy légfegyvert, egy startpisztolyt, kilenc kést, egy lándzsát, egy bajonettet és három szamurájkardot találtak. Ráleltek egy Nancy Lanza által kiállított csekkre is, amit arra szánt, hogy a fia lőfegyvert vásároljon.

Adam Lanza otthon háborús komputerjátékokkal töltötte az időt, valamint azzal, hogy katonai terepruhába öltözött, és a házuk pincéjében célba lőtt. Szeretett volna tengerészgyalogos lenni, mint a nagybátyja, Jim, de ezt mentális problémái lehetetlenné tették. LaFontaine szerint a fiú azután csavarodott be, hogy megmondták neki, hivatalosan sohasem öltheti magára az egyenruhát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakadékba zuhant egy busz Thaiföldön: csecsemő is van a halottak között

Szakadékba esett egy autóbusz hétfőn Thaiföld Phitsanulok tartományában, öt ember meghalt, 51-en… Tovább olvasom