Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Meg fogja bánni a terror-ellenes politikáját Obama

A korábbi amerikai alelnök, Dick Cheney szerint Barack Obama terror-ellenes intézkedései katasztrofális nukleáris vagy biológiai támadás veszélyének teszik ki az Egyesült Államokat. Obama megbánja majd, hogy a guantanamói terror-tábor bezárásával kapcsolatban mondottakat - nyilatkozta Cheney, George Bush volt alelnöke a Politico nevű lapnak.

"Azok ördögi emberek" - mondta a Kuba szigetén működő fogolytáborban őrzött rabokról Dick Cheney a washingtoni székhelyű lapnak. A korábbi alelnök szerint kormányzatuk világméretű terror-ellenes hadjárata biztonságosabbá tette az amerikaiak életét. Cheney szerint Obama terror-ellenes intézkedései atom-, vagy biológiai támadás veszélyének teszik ki az Egyesült Államokat. "Szerintem az efféle támadásoknak nagy a valószínűsége" - mondta Dick Cheney az amerikai lapnak.

A Politico információi szerint Dick Cheney időközben felgyógyult a hátproblémáiból, melyek arra kényszerítették, hogy tolószékben ülve vegyen részt Barack Obama beiktatási ünnepségén. Cheneyt az amerikai politikai életben a valaha volt legbefolyásosabb alelnöknek tartják, aki elmondása szerint jelenleg emlékiratain dolgozik.

Olvasóink írták

 • 7. info2009* 2009. február 08. 18:04
  „Dick Cheney tudja, hogy mirol beszel, hiszen koztudottan O szervezte meg a 2001 szeptember 11-i esemenyeket, hogy megtamadjak Irakot, noha az elkovetoknek semmi kozuk sem volt Irakhoz.
  Mult evben, egy katonai gyakorlat alkalmaval eltunt egy bomba (hasonlo, mint amit az amcsik bevetettek Hiroshimaban a II. Vilaghaboruban) - es az a hir jarja, hogy azt akarja Dick bevetni USA-ban. Majd, eladjak, hogy Iran volt az elkoveto, igy lehet kezdeni a III. Vilaghaborut. Aki azt hiszi, hogy ez mese (es ert angolul) google-jon az Internetten. Ez a NAGY terv - nem mese.”
 • 6. elemér 2009. február 08. 00:48
  „Semilyen alapja nincs Cheney állitásainak. Nem vagyunk nagyob biztonságban, söt lehet vitatni hogy nagyob a veszéj. Mi kipróbáltuk a fegyvereket, de az ellenség is. Egyszerüen az Iraki háboru az egyik legnagyob baklövés volt az USA történelemben. Cheney mondhat amit akar, de ezt nemtudja megváltoztatni.”
 • 5. Goldmund 2009. február 05. 20:05
  „A Nostradamus-féle jóslatok szerint 1999-ben vége lett volna a világnak. Azóta persze nem emlegetik a Nostradamus-hívők...

  A cikkről meg a következő a véleményem:
  Terrorizmus mindig volt, pl. Európában a hetvenes években ultrabalos csoportok vagy nacionalisták voltak. A rendőrség fölvette velük a küzdelmet és szépen felszámolta őket. Észak-Írországban a politikai enyhülés oldotta meg a kérdést.
  AZ igazság inkább az, hogy az amerikai fegyvergyárók ki akarták próbálni fegyvereiket, ezért lett az afganisztáni majd az iraki háború (ez utóbbi persze az olajért is). Az Al-Kaida pont ezek után erősödött fel. Ráadásul épp ma délután hallottam a rádióban, hogy a guantanamói fogolytáborban levő legtöbb foglyot külföldi kormányok szolgáltatták ki az USA-nak. Mégpedig olyan országok, ahol nemcsak a bűnözőket, de a politikai ellenfeleket is börtönben akarja látni a hatalom.
  Dick Cheney szerecsenmosdatást végez, ahelyett hogy bevallaná: Sztálin és Hitler mintájára viselkedett ő is, meg Bush is.”
 • 4. knifemaster 2009. február 05. 13:11
  „Én is olvastam világvégéről... hármat már túléltem.”
 • 3. zeta62 2009. február 05. 08:37
  „Ha itt tartunk, arra az időpontra teszik a Planet X, a Nibiru földközelbe érését, ami (állítólag) a legutóbbi , a Bibliában is megírt özönvizet okozta...”
 • 2. buggyant 2009. február 05. 06:16
  „én meg azt olvastam tavaly, hogy 2012-ben Los Angelest egy nagy katasztrófa a földdel teszi egyenlővé, október-november táján. (időjárási) Hát majd meglátjuk. Ezek csak jóslatok.”
 • 1. Catherina 2009. február 05. 00:10
  „Minden valószínűsége meglehet, emlékezetem szerint olvastam valahol ,hogy az utolsó amerikai elnök színesbőrű a nagy világégés előtt......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelőtték egy szomáliai rádióadó vezetőjét

Fegyveresek megölték szerdán az Afrika Szarva nevű független rádióállomás igazgatóját Szomália… Tovább olvasom