Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Mecsetből kilépő muzulmánokra nyitottak tüzet Nigériában: legalább húsz ember meghalt

Egy észak-nigériai faluban fegyveresek vasárnap tüzet nyitottak muzulmán hívekre, akik éppen kifelé jöttek egy mecsetből.
Egy észak-nigériai faluban fegyveresek vasárnap tüzet nyitottak muzulmán hívekre, akik éppen kifelé jöttek egy mecsetből. A golyózápor legalább húsz ember életét kioltotta - közölték helyi tisztségviselők.

A támadás Kaduna szövetségi állam egy ritkán lakott részén, Dogo Dawa faluban történt. Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás végrehajtójaként, de alig van olyan terület az ország északi részén, ahol a Boko Haram iszlamista lázadószervezet ne követne el merényleteket.

Általában a biztonsági erők tagjait, kormánytisztviselőket, keresztényeket támadnak meg, de lecsapnak muzulmán papokra és mecsetekre is, főleg abban az esetben, ha a pap vagy a hívek nem az ő szélsőséges iszlámirányzatukat követik.

Kaduna közel fekszik az ország úgynevezett Középső Övéhez, ahol a főleg muzulmánok lakta északi és a zömmel keresztények lakta déli rész találkozik, és ahol a földtulajdon, valamint a etnikumhoz tartozás miatt gyakran történnek erőszakos cselekmények.

Egy helyi kormányzati tisztségviselő szerint azonban a mostani támadást valószínűleg egy helyi bűnbanda követte el.

A szövetségi állam rendőrkapitánya megerősítette a támadás tényét, de az áldozatok számát nem közölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvátország nem érett az EU-tagságra a Bundestag elnöke szerint

Az Európai Unió (EU) bővítésének leállítását sürgeti a Bundestag, a német törvényhozás alsóházának… Tovább olvasom