Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Mártírokat avatott boldoggá a pápa Dél-Koreában

Ferenc pápa azt a 124 koreai katolikus mártírt avatta boldoggá, akik a helyi egyház alapítói voltak, de meg kellett halniuk hitük terjesztése miatt.
A katolikus egyházfő Szöulban több százezer - a helyi sajtó szerint közel egymillió - hívő előtt celebrálta a misét, amelynek középpontjában az 1791-1881 között elhunyt mártírok személye és példája állt.

A mártírok öröksége örökké hozzá fog járulni a béke és az emberi értékek fontosságának hangsúlyozásához Dél-Koreában és világszerte - emelte ki a szentatya. "Emlékezetük minden jóakaratú nőt és férfit arra ösztönözhet, hogy egymással harmóniában, egy igazságosabb, szabadabb és békésebb társadalomért dolgozzanak" - tette hozzá.

A pápa ismét felhívta a figyelmet a szegénység elleni küzdelem fontosságára, és emlékeztetet arra, hogy a növekvő nincstelenséggel párhuzamosan óriási vagyonok is léteznek. Emlékeztetett Krisztus azon tanítására, hogy minden hívőnek segítenie kell a hiányt szenvedőket.

Ismét külön imádkozott az egyházfő az áprilisi kompbalesetben elhunytakért, illetve hozzátartozóikért is.

A most boldoggá avatott mártírok nem külföldi misszionáriusok voltak, hanem a keresztény hitre áttért helyi hívők. Azért kellett meghalniuk, mert koruk vezetői attól féltek, hogy vallásuk gyorsan elterjed, és veszélyezteti a konfucianizmuson alapuló helyi ideológia uralmát.

A boldoggá avatottakat a katolikus egyház később szentté is avathatja.

Ferenc pápa ötnapos látogatáson tartózkodik Dél-Koreában, ez a tervek szerint hétfőig tart. Személyében 15 év után először jár katolikus egyházfő Ázsiában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódtak az amerikai légicsapások Észak-Irakban

Egy pilóta nélküli harci repülőgép megsemmisítette az Iszlám Állam nevű radikális szunnita szervezet… Tovább olvasom