Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Májusban előre hozott választások lesznek Görögországban

Lukasz Papadémosz görög kormányfő szerda este várhatóan bejelenti, hogy május hatodikán előre hozott választások lesznek Görögországban.
Lukasz Papadémosz görög kormányfő szerda este, Karolosz Papuliasz államfővel történő egyeztetését követően várhatóan bejelenti, hogy május hatodikán előre hozott választások lesznek Görögországban.

A köztársasági elnökkel esedékes találkozót megelőzően Papadémosz részt vesz a Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) és a konzervatív Új Demokrácia kormánykoalíció kampány előtti utolsó kabinetülésén, ahol a többi közt a parlament közeli feloszlatása, és a görög bankok feltőkésítése kerül megvitatásra - közölte a kormányfő hivatala.

A 64 éves Papadémoszt, az Európai Központi Bank volt elnökét tavaly novemberben nevezték ki kormányfőnek, és azóta súlyos megszorító intézkedéseket vezetett be a nemzetközi mentőcsomagok elnyerése és a görög bankok megsegítése érdekében.

Az előző, Jeorjiosz Papandreu vezette baloldali kormány a megszorító intézkedésekkel szembeni ellenzéki tiltakozás miatt az összeomlás szélére jutott, s a belpolitikai válságnak a konzervatív ellenzékkel kötött hatalommegosztási megállapodással sikerült elejét venni.

A legfrissebb felmérések szerint jelenleg az Új Demokrácia a legnépszerűbb párt az immáron ötödik éve recesszióban lévő országban, noha nem szerezne elegendő többséget az önálló kormányalakításhoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélsőjobboldali felvonulás elleni tiltakozás készül Zágrábban

Az Együtt a Fasizmus Ellen nevű horvát csoport felszólította a zágrábiakat, hogy szombaton a főváros… Tovább olvasom