Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Magyar nyelvű riportért büntették a párkányi városi tévét

A szlovákiai médiatanács pénzbüntetésre ítélte a párkányi városi televíziót működtető társaságot, mert egyik riportjában csak magyarul hangzott el egy beszélgetés - jelentette a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál csütörtökön.
"Kénytelenek vagyunk a jelenlegi törvényeknek megfelelni, de nagyon szívesen vennénk, ha megváltoznának ezek a törvények" - kommentálta tömören a Bumm kérdésére válaszolva a szlovákiai médiatanács döntését Pereszlényi Gyula, az érintett cég vezetője.

A párkányi városi televízió azzal sértette meg a tanács szerint az államnyelv használatát szabályozó törvényt, hogy 2012. július 6-án hat alkalommal sugárzott egy tragikus balesetről szóló riportot, amely egy csak magyar nyelven elhangzó beszélgetést tartalmazott. A médiatanács emiatt 165 eurós büntetés megfizetésére kötelezte a televíziót működtető céget.

A reklámot szabályozó törvény többszöri megsértése miatt a médiatanács írásbeli figyelmeztetésben is részesítette a társaságot.

Korábban a szlovák nyelven sugárzó, országos Fun Radio kereskedelmi csatornát részesítették figyelmeztetésben azért, mert egy magyar nyelvű OTP-reklámot sugárzott.

A hatályos szlovák nyelvtörvény szerint a médiában minden információnak az állam hivatalos nyelvén, tehát szlovákul is el kell hangzania.

Olvasóink írták

  • 1. piroskaésabarkasz 2013. február 28. 19:37
    „PITIÁNEREK.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gasparovic: Szlovákiának stratégiai érdeke a jó viszony Magyarországgal

A két ország korrekt együttműködése "csak a nyitott, tárgyilagos és konstruktív párbeszéd alapján lehetséges" - véli a szlovák köztársasági elnök. Tovább olvasom