Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Magyar embercsempészeket köröznek Kanadában

Kanadában letartóztatási parancsot adtak ki egy magyar embercsempész csoport ellen, amelynek tagjai munkahelyek és megélhetés ígéretével 16 magyar állampolgárt csábítottak az észak-amerikai országba, ahol egy pincébe zárták és moslékkal etették őket, s elvették a szociális juttatásaikat.
Az esetről pénteken számolt be a National Post kanadai lap internetes oldala. A hamiltoni székhelyű embercsempészek építkezésre hordták áldozataikat, és ingyen dolgoztatták őket.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. elemér 2010. október 12. 19:51
  „Nem olyan fontos öket elökeritteni. ´Tárgyalás meg börtön is pézbe kerül. Lényeg hogy ami van nekik azt lefoglalják.”
 • 24. fortuna54 2010. október 12. 10:48
  „18-as elemér.Majd elökerítik öket?Csak nem bolondok,had menjenek valami más kontinent-be.”
 • 23. elemér 2010. október 11. 06:32
  „Az unio elég kevert és liberális náció manapság. A volt gyarmatositók nem mondják hogy néger, hanem afrikai vagy muzulmán származásu. Ezekután felesleges vitatni, hogy mikor fogadja be a magyarokat az unio. Példát vehetnénk tölük, és mondjuk azt hogy az ázsia vagy indiai magyarok.;))”
 • 22. elemér 2010. október 11. 01:20
  „Én olvasgatom angolul a hireket és nem azt irják hogy cigányok vagy négerek. Azt irják hogy mi az a bün amit elkövettek. Aztán valahol azt is közlik hogy milyen faj, de ez levan vizelve. Nemhogy, már megint a cigányok és megint a négerek. Olyan ujság is van, ahol ez megy de a Kisalföld ezekszerint nem olyan. BBC se olyan meg a NY Times se olyan. Hozzászólások se olyanok, mert értelmes emberek ilyesmit kiközösittenek. Vitatható hogy mennyire képmutatók, de ez inkáb izlés dolga.”
 • 21. kolombela 2010. október 10. 15:54
  „T. Szerkesztőség!
  Máskor mindig MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRRÓL tudósítottak, most mitől lett a cigány MAGYAR?
  Ideje lenne az eszement polkorrektséget bevetni a sutba és nagy példaképük (Kádár János) "bölcs" tanácsát megfogadniuk: " A krumplileves legyen krumplileves", vagyis végre már leírhatnák, hogy az elkövetők CIGÁNYOK!”
 • 20. janika 2010. október 10. 12:04
  „A megélhetési sajtó munkatársaktól más nem várható Ők nem merik leírni a valóságot, csak ki cenzúrázni szeretik! Lehet, hogy még itt mindig parancsuralom van mint a bűnüldözésnél!”
 • 19. Mankapunka 2010. október 10. 11:19
  „Érdekes a Híradóban kimondják,hogy csigányok.”
 • 18. elemér 2010. október 10. 03:21
  „Tiz hónapja foglalkoznak az üggyel és szabadlábon voltak, mert van ügyvédjük. Most viszont eltüntek és majd elökerittik öket. Ezt biztosra lehet venni állitja a rendörség az ujságcikkben. Tudják hogy Pápaiak. Miért nincs kép róluk a városi rendörség lapján ? Ilyesmit biróság vagy letartóztatás után tesznek fel. Krimi adatokat lehet kérvényezni a rendörségtöl. Mo.-n se tökéletes hogy kit mutatnak. Ügyvéd keze midenhol bent van. Megfizetik és nincs kép. Szemét egy társaság a biróság meg rendörség is, pláne Mo.-n. Ilyesmi köztudott a nagyvilágban. Felesleges ezt szépitteni.”
 • 17. elemér 2010. október 09. 22:11
  „Persze hogy vannak képek, de ezeket nem találom. Azt hogy a szociális juttatásokat felveszik nem uj. Latinok, föleg a mexikóiak vezetnek abban. Átjártak Kanadában és kétkulacsoztak. Szedték az USA-bol is Meg Kanadábol is. Erre akkor jöttek rá, mióta megosztják az infot. Ezt az USA-nak köszönhetik, mert az financirozza.

  http://www.rcmp-grc.gc.ca/wanted-recherches/index-eng.htm”
 • 16. elemér 2010. október 09. 21:51
  „Nemhogy csak öket, hanem a többieket is. Azt hitték hogy Amerikában nyakig tejföl.;))”
 • 15. CsabaKiraly 2010. október 09. 21:33
  „Ebbol csak az nem tetszik, hogyha kitoloncoljak oket haza jonnek. Remelem elotte legalabb 15 evet toltenek a bortonben.”
 • 14. janika 2010. október 09. 18:37
  „Kanadában nem ismerik a fotó közzétételt,Vagy csak itt nem szabad közzé tenni , mert hátha ismerősök vannak rakta?”
 • 13. fortuna54 2010. október 09. 18:27
  „Elemér.Nevedet minden magyar imában foglalja,segitségedért.Aleluja-alaluja.”
 • 12. elemér 2010. október 09. 17:33
  „Persze a bankszámlának meg hogy milye van is utánanéznek, hogy ne ugráljon. Ezt szintén az USA-nak köszönhetik.;))”
 • 11. elemér 2010. október 09. 16:18
  „Besegitettem és felvehetik a kapcsolatot a Pápai rendörséggel.

  http://www.rcmp-grc.gc.ca/cont/thanks-merci-eng.htm”
 • 10. elemér 2010. október 09. 15:53
  „Ezekszeint Karadi Ferenc megint ott ül a biróságon zöld ingben. Az év elején is már volt vele baj. Egyszerüen majd kitoloncoják, mert hazudott és bünös elöéletü volt. Tudnillik 2001, 9/11 óta jobban utánanéznek hogy kit engednek be. Ezt a szigoritást az USA-nak köszönheti Kanada és a világ.

  http://www.thespec.com/news/crime/article/265847--rcmp-hunt-modern-day-slavers-from-hamilton”
 • 9. Trixy101 2010. október 09. 14:52
  „Felét ismerem ezeknek a bűnözőknek. Már Pápán is ebből éltek. Amikor utoljára hallottam felőlük, akkor K. Ferenc (aki K.Zsanett apja) éppen börtönben volt fegyveres rablásért. Elég hamar kiszabadult.... A lányának úgy rendezte meg a világra szóló lakodalmat, hogy elfelejtett néhány embert kifizetni... Szerepeltek a Mónika show-ban is annak idején. Volt, hogy K. Ferenc annyi köteg 20000-est vett elő a zsebéből, amennyit még életemben nem láttam, pedig dolgoztam postán is. Akkor abból éltek, hogy felvetették a szocpolt boldog-boldogtalannal. Na és persze náluk laktak a román "vendégmunkások" (akik falukban árulnak) . Azért az a röhej, hogy az ilyen emberek hogyan mehetnek külföldre? Azt tudom, hogy a felesége rájárt mindenki nyakára, hogy a kedves férjét engedjék ki, mert ártatlan, meg egyébként is szívbeteg (amit egyébként nem is csodálok, van vagy 150 kilo a 150 centijéhez). Amikor mentek letartóztatni, rosszul is lett, hívni kellett a mentőt. Szerintem sokan emlékeznek az ezüst színű gyönyörű Mercire amivel járkált. Hirtelen ennyit írok le, pedig tudnék még róluk mesélni.”
 • 8. elemér 2010. október 09. 14:51
  „Mint ahogy a képen látható, jó dagadtak és nem találják öket. Olvasom a cikket és hozzászólásokat eredeti cikkhez. Nemtalálják a 16 tagu bandát, aszongya lehet hogy már 95-óta csinállják ezt és mégcsak nem is állampolgárok. Nemhogy dolgoztatták, de még meg is ették öket. Ez már komoly dolog.

  http://hvg.hu/velemeny/20100321_kivandorlas_kanada_roma_emberkereskedo

  http://www.charlierose.com/view/interview/11229”
 • 7. elemér 2010. október 09. 13:50
  „Mindenfaj sajátját használja ki. Ilyesmi már egy lerágott csont.”
 • 6. háté 2010. október 09. 12:16
  „Létezik két faj akik génjeikben hordozzák a bűnözést,
  --itt az egyik elvégzi a mocskos munkát a másik "jópénzért" védi őket.

  Talán ez a cikk lehetne kapcsolódó, ahol még nevén nevezik a bűnözőket.

  Magyar romák emberkereskedők karmaiban - kanadai lap leleplezése

  ,,Azt hittem, hogy Kanadában új életet kezdhetek, ehelyett rabszolgának adtak el" - állítja egy pápai cigányember, akit a gyanú szerint emberkereskedelemre specializálódott bűnbanda csalt ki Magyarországról - írja az Ontario tartományban fekvő Hamilton város helyi lapjának szombati száma. A lap szerint a kicsábítottaknak túlozniuk kellett a magyarországi állapotokról, otthon maradt családjukkal zsarolták őket, fizetést nem kaptak, a szociális segélyt helyettük mások vették fel.

  A magát félelemből megnevezni nem kívánó férfit több társával együtt azzal csábították az Ontario-tó partján fekvő Hamiltonba, hogy jól fizetett munkát kapnak. Ehelyett kitanították őket, hogyan hazudjanak a bevándorlási hivatal embereinek, visszatartották úti okmányaikat és építkezéseken ingyen dolgoztatták őket. Egyelőre tart a kanadai hatóságok vizsgálata - írja a Hamilton Spectator.

  Emberkereskedelem gyanújával folyik a vizsgálat Kolompár (Kuruc.info: milyen szép "magyar" név... De, persze, a másik két jómadár is cigány - mint ilyen esetekben kivétel nélkül mindig.) Attila (máshol József) Karádi Ferenc és Dömötör Ferenc ügyében, akik legalább hat embernek azt ,,tanácsolták", hazudjanak a bevándorlási hatóság alkalmazottainak. Dömötör esetében az a gyanú is felmerült, hogy illegálisan foglalkoztatott külföldi állampolgárokat. Dömötör tagadja a vádakat.

  Sandra Antonianni, a vád képviselője Dömötört a közvetlen és távolabbi családtagokból álló magyar cigánycsoport vezetőjének tartja. Szerinte számos cigányt Magyarországról Kanadába csábítottak azzal, hogy jól fizető munkát kapnak, jó körülmények közé kerülnek. Ehelyett rémes körülmények között voltak kénytelenek lakni, és arra kényszerítették őket, hogy ingyen dolgozzanak. Ugyanakkor helyettük mások vették fel a szociális segélyeket.

  A névtelen nyilatkozó elmondta: nyár végén érkezett Kanadába, előzőleg egy ,,barát barátja" kereste fel, aki azzal áltatta, hogy csak a repülőjegyet kell megvennie, ami már az első néhány hét keresetéből visszajön neki. ,,Meglesz a heti 500 kanadai dollár (azaz 90 ezer forint) " - biztosította a ,,barát barátja". Amikor megérkezett, minden másképpen történt. Útlevelét elvették, és utasították, adja be menekültkérelmét, és jelentkezzen szociális segélyre. Megmondták, mit mondjon, amikor a hatóságok meghallgatják: ,,beszélj az elnyomó Magyar Gárdáról, próbáld felnagyítani a magyarországi rasszizmust". (Mint a lap megjegyzi, a nyilatkozó cigány ember, de az emberkereskedők áldozatai között nem csak cigányok voltak.) ,,Miután kezdték küldeni a szociális segélyt, mi abból egy pennyt sem láttunk" - tette hozzá.

  Négy másik társával együtt az egyik gyanúsított pincéjében kellett berendezkedniük. Minden lépésüket figyelték. ,,Nem éheztünk, de nem is tartottak jól bennünket" - mondta. Különböző építkezéseken dolgoztatták őket, bár soha nem tudta, pontosan hol van. Aki Magyarországon verbuválta, annak mintegy 150 ezer forint ütötte a markát minden egyes beszervezett után. A nyilatkozó szerint otthon maradt családjukkal zsarolták őket, csak azt hajtogatták, hogy az otthon maradottak biztonsága miatt kell itt dolgozniuk. ,,Ezért nem mondom el a nevemet, félek, hogy a családomnak baja esik" - tette hozzá a névtelen nyilatkozó.

  Az ügyész egy nevet mégis említett: Bogdán Dávidét. Akit felkeresett Dömötör Ferenc testvére, Sándor, azzal, hogy Kanadában munkaalkalom van számára, csak fel kell hívnia testvérét, aki elmondja a részleteket. Közölte, Bogdán havi 1000 dollárt is megkereshet az építőiparban. Bogdán 2008. május 23-án érkezett Hamiltonba, ahol ideiglenes rezidens státuszt kapott. Hónapokig dolgozott Dömötör korábbi lakásának rendbetételén, fizetést nem kapott. Elvitték a helyi bevándorlási hivatalba, hogy kérvényezzen menekült státuszt. Dömötör utasította, mondja azt, hogy roma származású, és ha hazamenne, bűnvádi eljárás indulna ellene. Ez nem volt igaz - ismerte el Bogdán.

  A három gyanúsított szabadlábon védekezik.

  (HVG)”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elraboltak egy magyar békefenntartót Szudánban

Csütörtök este Darfúrban egy, a gyerekkatonák leszerelésében segédkező alezredest raboltak el. Tovább olvasom