Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Lövöldözés és erőszak Ingusföldön

Levegőbe lőttek a biztonsági erők Ingusföld legnagyobb városában, Nazranban, hogy szétoszlassák a kormányellenes tüntetést Oroszország többségében muzulmánok lakta területén szombaton.
Az AFP hírügynökség nem tud áldozatokról.A francia hírügynökség azt írja, hogy a kövekkel dobálózó fiatalok megpróbálták felgyújtani az állami televízió irodáit, de a hatóságok ezt megakadályozták. Szemtanúk azonban lángokat és füstöt láttak a Szerdalo elnevezésű állami újság szerkesztőségénél és Ingusföld legnagyobb hotelénél.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tűz hogyan keletkezett. Az erőszak azután tört ki, hogy körülbelül 500 tüntető a figyelmezetéseket figyelmen kívül hagyva, megtartotta korábban betiltott tiltakozó akcióját Nazran főterén, amelyen az emberi jogok megsértésésével vádolták a terület vezetését. Tábláikon a tartomány népszerűtlen elnökének, Murat Zjazikovnak a lemondását követelték. A tüntetőket több száz rendőr - köztük maszkos, sisakos különleges erők - várták és a térről a környező utcákba kergették őket.

tiltakozók kövekkel, üvegekkel és Molotov-koktéllal támadtak rájuk. A biztonsági erők erre a levegőbe lőttek. Pénteken az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) terrorizmus-ellenes zónának minősítette Nazrant és környékét. Ezáltal a biztonsági erők bármikor, indoklás nélkül betörhetnek otthonokba, üzletekbe és leállíthatják a forgalmat. Novemberben a rendőrség egyébként egy hasonló tüntetést ugyanígy, a levegőbe lőve oszlatott szét. A többségében muzulmán ingusok szoros etnikai kapcsolatban állnak a csecsenekkel, de soha nem csatlakoztak a Csecsenföld függetlenségéért folyó harcokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előrehaladott stádiumban az iráni atomfegyver

Előrehaladott stádiumban tart az iráni atomfegyver előállítása - mondta a szombaton megjelent… Tovább olvasom