Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Líbia - Újból támadják Miszrátát Kadhafi erői

Újból támadták vasárnap a Moammer Kadhafihoz hű líbiai erők az ország fővárosától mintegy 200 kilométerre lévő Miszrátát.

A tengerparti város az egyetlen nagyobb, a felkelők kezén lévő település Líbia sűrűbben lakott tengerparti sávjának nyugati részén. Az érte vívott harcokban rövid fegyvernyugvást hozott a Kadhafi-ellenes nyugati koalíció repülőgépeinek szombati támadása. Egy helyi lakos elmondása szerint azonban a líbiai kormányerők vasárnap újból támadtak. A Miszráta körüli harcokról szóló híreket független forrásból nem lehet megerősíteni.

A Miszrátától mintegy 200 kilométerre keletre lévő Szirtből, Moammer Kadhafi szülővárosából vasárnap katonai járművekből - köztük légelhárító ágyúkat szállító teherautókból - álló konvoj indult el nyugatra, Tripoli felé. A tengerparti úton több tucat, civil családokat és holmijukat szállító tehergépkocsi is tart a főváros irányába: helyszíni jelentések szerint a lakosok egy része próbál elmenekülni a városból, újabb légitámadásoktól, illetve a felkelők megérkezésétől tartva.

A líbiai kormányzat szervezésében mintegy 20 újságíró érkezett a városba, egy helyszíni szemlére, s a brit, illetve az amerikai újságírók állítólag - a légitámadásoktól tartva - külön értesítették saját országaik illetékeseit arról, hogy hol vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán - Hirtelen megugrott sugárzás a Fukusima-1 atomerőmű második blokkjában

Japán illetékesek szerint téves az a néhány órával korábbi bejelentés, miszerint a sérült Fukusima-1… Tovább olvasom