Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Líbia - A felkelők támogatást kérnek a nemzetközi koalíciótól

A líbiai rezsim ellen küzdő felkelők támogatást kértek a nemzetközi koalíciótól: hétfői felhívásukban sürgetik, hogy az vessen véget a Miszráta várost ostromló, Kadhafihoz hű erők napok óta tartó tüzérségi támadásainak.
"Kadhafi csapatai szünet nélkül lövik a várost. A NATO repülőgépei viszont, amelyeknek a polgári lakosság megvédése volna a feladatuk, meg sem közelítik Miszrátát" - állította a felkelők szóvivője, neve elhallgatását kérve.

Mint hozzátette, a felkelők keményen harcolnak - ám ki tudja, meddig még. Állítása szerint a lázadók kezdenek kételkedni a NATO szándékait illetően. A városi lakosság pedig egyre inkább attól tart, hogy Miszráta előbb-utóbb Kadhafi csapatainak a kezére kerül.

A NATO belgiumi központjának tájékoztatása szerint az atlanti szervezet harci gépei vasárnap 58 bevetésen vettek részt Líbia fölött. Ez valamivel elmarad a korábbi napok statisztikájától, amikor átlagosan napi 70 bevetést teljesítettek a pilóták. Március 31. óta - ezen a napon vette át a NATO a nemzetközi erők parancsnokságát - összesen 276 harci bevetésre került sor.

Vasárnap a NATO hadihajói hét hajót tartóztattak fel és vizsgáltak át Líbia partjai előtt. Az intézkedés célja, hogy megakadályozzák fegyverek és külföldi zsoldosok bejutását Líbiába.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japánban 19 külföldi vesztette életét a földrengés okozta katasztrófában

Japánban 19 külföldi állampolgár vesztette bizonyíthatóan az életét a március 11-i földrengésben… Tovább olvasom