Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Liberalizálják a könnyű drogokat Olaszországban

Könnyű kábítószerből az eddigi mennyiség dupláját tarthatják maguknál legálisan az olasz állampolgárok a baloldali kormány hétfői döntése értelmében.
Mint Livia Turco egészségügyi miniszter közölte, a "személyes használatra" szolgáló marihuána mennyisége a jövőben 1 gramm lehet, ami 40 kábítószeres cigarettához elegendő. A törvény a hivatalos olasz közlönyben történő kihirdetése után lép életbe.

A vezető kormánypárthoz, a Baloldali Demokratákhoz tartozó tárcavezető hangsúlyozta: ezentúl nem fenyegeti börtön a fiatalokat egy marihuánás cigaretta elszívása miatt. Egyben bejelentette, hogy a döntés az első lépés a Silvio Berlusconi korábbi miniszterelnök kormánya által elfogadott kábítószertörvény felülvizsgálatának.

A kormányzó baloldalt és a jobbközép ellenzéket élesen megosztja a kábítószer-liberalizálás. Carlo Giovanardi volt miniszter, aki a Berlusconi-kormány időszakában elfogadott szigorúbb törvény egyik "atyja" volt, azt mondta, hogy a baloldali kormány döntésének nincs tudományos alapja, a törvény elfogadása hiba volt, és erkölcsileg rossz jelzés a fiataloknak.

Botrányt okozott, és rövid időre a parlament ülését is fel kellett függeszteni, amikor Francesco Caruso képviselő, a Kommunista Újraalapítás tagja, a jobbközép ellenzékhez kihívást intézve bejelentette, hogy néhány indiai kendermagszemet (a marihuána alapanyagát) ültetett el a parlament udvarán. Caruso, az olasz globalizációellenes mozgalom ismert alakja, azt is közölte, hogy november 25-re tiltakozó "kendernapot" szervez, amikor baloldali aktivisták nyilvános helyeken fognak kendermagot ültetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észrevétlenül jutottak a kínaiak egy amerikai hajó közelébe

Észrevétlenül, egy amerikai repülőgép-hordozó anyahajó közelébe tudott jutni a múlt hónapban egy… Tovább olvasom