Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Leváltották a Malina Hedvig ellen eljáró nyomozót és ügyészt

Elvette az ügyet a Malina Hedvig ügyében eljáró nyomozótól és ügyésztől a szlovák főügyész. Dobroslav Trnka (ejtsd: dobroszlav trnka) döntéséről előzőleg a szlovák belügyminiszterrel, Robert Kalinákkal is egyeztetett. Az üggyel ezentúl egy ötfős vizsgálati csoport foglalkozik.
A Malina Hedvig-ügy tulajdonképpen két eljárást jelent. Az egyiket a szlovák rendőrség több mint egy évvel ezelőtt azzal zárta le, hogy a Nyitrán tanuló magyar diáklányt tavaly augusztus 25-én - állítása ellenére - nem támadták meg, az esetet csak ő találta ki. Ez volt aztán az alapja a másik, idén májustól folyó eljárásnak, amely során Hedviget hamis eskü- és vallomástétellel gyanúsítják.

A szlovák főügyész a napokban kétszer is kijelentette: a Hedvig elleni eljárásban a rendőrség és az ügyészség is hibákat követett el. Nem részletezte, milyen vétségekről van szó, csak annyit jegyzett meg, hogy ezek egy része már jóvátehetetlen. Elmondta, nem indít fegyelmi eljárást a hibázók ellen, mert nagy nyomásnak voltak kitéve. Azt, hogy pontosan ki gyakorolt rájuk nyomást, ugyancsak nem árulta el.

Az új vizsgálati csoport most megkezdi az érintettek kihallgatását, például azt a férfit is beidézik, aki idén nyáron bejelentette: ismeri a két támadó egyikét.

Malina Hedvig védőügyvédje, Roman Kvasnica (ejtsd: roman kvasnyica) közölte, szeretnék megismerkedni a vizsgálati csoport összetételét, hogy megtudják, azt valóban a vonatkozó jogszabályokkal összhangban állították-e össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új miniszterelnök Japánban

Fölényes győzelmet aratott a mérsékelt Fukuda Jaszuo vasárnap a kormányzó japán Liberális Demokrata… Tovább olvasom