Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Lemaradt a NATO csoportképről a mobilon beszélő Berlusconi

Lemaradt szombaton a NATO-csúcson részt vevő vezetők csoportképéről Silvio Berlusconi olasz kormányfő, mert nagyon belemerült egy mobiltelefonos beszélgetésbe. Angela Merkel német kancellár hiába várta a vörös szőnyegen az érkező az olasz miniszterelnököt, ő az autójából kiszállva a folyópartra indult, folytatni telefonbeszélgetését.

Berlusconi már úgy szállt ki limuzinjából a Rajna német partján, hogy mobiltelefonján beszélgetett, és ahelyett, hogy az őt a folyó felett átívelő hídon váró német kancellárhoz ment volna, a folyóparton folytatta a társalgást.

Merkel az AFP francia hírügynökség jelentése szerint "gyenge mosolyt" eresztett az olasz kormányfő felé, majd folytatta a többi érkező vezető fogadását a vörös szőnyegen.

Alig tíz perc múlva már az összes résztvevő megérkezett, és Merkel feladva a várakozást csatlakozott a többi vezetőhöz. Amikor a zenekar elkezdett játszani, az olasz kormányfő egyik fülét bedugva még messzebb ment a folyóparton, hogy távolabb kerüljön a zajtól.

Közben a vezetők a híd közepén találkoztak a francia oldalról érkező Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnökkel, és elkészítették a csoportképet - Berlusconi nélkül.

Az olasz kormányfő kisebb derültséget okozott a csütörtöki G20-as csúcson is. A találkozó végén egy közös fotóhoz álltak oda a tanácskozás főszereplői, és mielőtt a csapat szétszéledt volna, az olasz kormányfő odakiáltott az amerikai elnöknek, hogy "Mr. Obamaaaaaa!".

Barack Obama szerényen viszonozta a köszöntést, de II. Erzsébet brit uralkodó hátrafordult és rászólt Berlusconira, hogy "ugyan miért kiabál". A Buckingham Palota közleménye szerint II. Erzsébet csak tréfából szólt oda Berlusconi-nak, és nem sértettségből.

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. április 06. 06:35
    „Lehet, hogy Berlusconi személyesen akar menni Afganisztánba katonáskodni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízbetörés egy kínai bányában - 16 bányász rekedt a mélyben

Kína - Tizenhat bányász rekedt lent egy kínai szénbányában, amelybe szombat reggel tört be víz -… Tovább olvasom