Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Lekoppintották a Miatyánk kezdetű imát

"Ne vigy minket a kapitalizmus kísértésébe, szabadíts meg minket az oligarchia gonoszától" - hangzott az átfogalmazott imádság.
A "Mi Chávezünk, ki a mennyekben vagy" kezdetű imával nyílt meg a Venezuelában hatalmon lévő Egyesült Szocialista Párt (PSUV) vezetőképző tréningje. A katolikus miatyánk chávezista átköltésének címe: A képviselők imája.

"Mi Chávezünk, ki a mennyekben, a földön, a tengeren és bennünk vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te örökséged, hogy a népeket vezesse" - hangzott a María Uribe szocialista képviselő által felolvasott szöveg első szakasza.

"Világítson nekünk a te fényed minden nap, ne vigy minket a kapitalizmus kísértésébe, szabadíts meg minket az oligarchia gonoszától, a csempészet bűnétől, mert mi vagyunk a haza, a béke és az élet. Mindörökkön örökké ámen. Éljen Chávez!" - fejeződik be az átköltött fohász.

A csütörtöktől hétfőig tartó tréninget szintén az ima felolvasása zárta.

Részt vettek rajta énekesek és költők, akik műveiket a tavaly márciusban rákban elhunyt államfő, Hugo Chávez emlékének és az általa kezdett, venezuelai bolivári forradalomnak nevezett szocialista átalakulásnak dedikálták.

Az ellenzék a néhai államfő személye körüli kultusz építésével vádolja a PSUV-ot és a Maduro-kormányt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irakban több mint 1400-an haltak meg augusztusban erőszakos cselekményekben

Júliusban 1737-en, júniusban 2400-an haltak meg Irakban erőszakos cselekményekben. Tovább olvasom