Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Legkevesebb 66 gyerekáldozat a finnországi pedofilügyben

Három férfit gyanúsítanak azzal, hogy Finnország történetének egyik legsúlyosabb pedofil-bűncselekmény sorozatát követték el. A finn főváros rendőrségének csütörtöki bejelentése szerint mindannyian Helsinkiben illetve annak körzetében élnek, és jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

A hatóságok azt nem közölték, hogy a gyanúsítottak milyen nemzetiségűek.A nyomozati anyagot az ügyészség vizsgálja jelenleg, hogy eldöntsék, vádat emelnek-e. A hatóságok szerint a három férfi legkevesebb 66 gyereket használt ki szexuálisan az elmúlt négy évben. Az áldozatok - fiúk és lányok egyaránt- 10 és 17 év közöttiek voltak.

A gyanúsítottak nem csak finnországi, hanem más északi országbeli gyerekeket is behálóztak, főleg az Interneten keresztül. A nyomozók szerint hamis információkat adtak életkorukról és nemükről áldozataiknak, akiket később szexuális kihasználtak akár valóságosan, akár virtuálisan. A hatóságok azt közölték, hogy a 40-es éveiken járó három férfiból kettő ismerte egymást, rendszeresen cseréltek információkat, és az áldozataikról készült fényképeket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok új tó született a Fertőzugban

A Fertő - tó ausztriai oldalán több tucat kisebb tó jelent meg az elmúlt hetek sok csapadéka miatt. 50 éve nem fordult ilyen elő. Tovább olvasom