Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Küldjön egy zsiráfot a bécsi állatkertnek!

Az új zsiráfkifutó építése alkalmából világrekord felállítására készül a bécsi állatkert: 1828 origami zsiráfot akarnak hajtogani. Ahhoz, hogy sikerüljön a Guinness rekord, a látogatók segítségére is számítanak.
Mivel a Schönbrunni Állatkertben 1828 óta élnek zsiráfok, pontosan ennyi origami zsiráffal szeretne új világrekordot felállítani a bécsi intézmény. A Guinness rekord megdöntéséhez a látogatók segítségére is számítanak, akik akár postán is küldhetnek papírzsiráfokat az állatkertnek.

A vállalkozó kedvűek pontos hajtogatási útmutatót találnak az állatkert honlapján (www.zoovienna.at), de 2015. március 21-től a gepárdkifutó mellett berendezett barkácsműhelyben szakértő irányítása mellett is elkészíthetik a saját vadállataikat. A lényeg, hogy a remekművek origami papírból készüljenek, mert csak ezt fogadja el a Guinness World Records. Aki akarja, szignálhatja is a saját zsiráfját.

Aki viszont inkább otthon hajtogatna, az 2015. május 3-ig küldheti el a Schönbrunni Állatkertnek a hozzájárulását a világrekordhoz.

(Tiergarten Schönbrunn, 1130 Bécs, Maxingstraße 13 b.) A borítékra ne felejtsék el ráírni, hogy „Weltrekord“.

Fotó: iergarten Schönbrunn/Daniel Zupanc
Fotó: iergarten Schönbrunn/Daniel Zupanc


Az akciót egyébként abból az alkalomból hirdette meg az állatkert, hogy 2015. május 6-án rakják le az új zsiráfkifutó alapkövét. Az 1828-ban épített, műemlékvédelem alatt álló kifutó az összesen 7 millió eurós beruházást követően háromszor akkora lesz, mint most. A régi új épületet legkésőbb 2017 tavaszán vehetik birtokba a hosszúnyakúak, akiket a felújítás részeként kialakított galériáról már szemmagasságból is megcsodálhatnak a látogatók.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ˝lovak nyelvének˝ nevezte a magyart, megbüntették a polgármestert

Megbírságolta Gheorghe Funart, Kolozsvár volt polgármesterét az Országos Diszkriminációellenes… Tovább olvasom