Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Közeledés Szerbia és Oroszország között

Szerbia és Oroszország polgárai hamarosan vízum nélkül utazhatnak egymás országaiba. A bejelentett intézkedés Belgrád és Moszkva közeledését tükrözi, és összefüggésben van a koszovói kérdéssel, amelyben Oroszország Szerbia pártját fogja.
Moszkva üdvözölte a szerb kormány döntését, hogy megszünteti a vízumkényszert az Oroszországi Föderáció polgáraival szemben. Kosztantyin Koszacsov, az alsóház külügyi bizottságának elnöke bejelentette: a Dumának a legkomolyabban kell foglalkozni hasonló döntés meghozatalával, figyelembe véve a két ország - mint fogalmazott - különleges kapcsolatait.

Az orosz politikus szerint Belgrád lépése bizonyítja, hogy Szerbia Oroszországot legfontosabb partnerének és szövetségesének tartja. A vízumkényszer feloldásáról egyébként már megállapodott a két kormány. Szerbia polgárai csak vízummal utazhatnak az EU országaiba, illetve szinte valamennyi európai és tengerentúli országba.

Beutazási engedélyhez pedig - főleg a schengenihez - igen körülményes hozzájutniuk. Egy felmérés szerint a szerb fiatalok hetven százaléka nem járt még külföldön. Az elzártságnak ezt a problémáját ugyanakkor feltehetőleg nem oldja meg a vízumkényszer feloldása Oroszországgal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudják mennyi bevándorló él Angliában

Mennyi az annyi? Nagy-Britanniában továbbra sem tudják pontosan, hogy hány külföldi is él a… Tovább olvasom