Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Közel félmilliárd euróra bírságolta a Microsoftot az EU

Elutasította az Európai Közösségek luxembourgi székhelyű Elsőfokú Bírósága a Microsoft keresetét, amelyet az amerikai számítástechnikai vállalat az Európai Bizottság ellen adott be.
A Microsoft ellen döntött az Európai Közösségek Elsőfokú Bírósága, így az amerikai számítástechnikai vállalatnak ki kell fizetnie a rá 2004.ben kiszabott 497 millió eurós (126,2 milliárd forintos) bírságot.

A brüsszeli bizottság három éve azért büntette meg a Microsoftot, mert megállapította, hogy az visszaélt piaci erőfölényével, amikor a szerverek szoftverjei és a médialejátszók terén megpróbálta kiszorítani versenytársait a piacról.

A döntés részeként a Microsoftnak meg kell fizetnie az Európai Bizottság ügyvédi költségeinek 80 százalékát is, bár igaz, hogy egy meg nem határozott százalékban az európai testületnek is hozzá kell járulni az amerikai vállalat jogi kiadásaihoz.

A bíróság döntésében egyébként a Bizottság egy rendelkezését megsemmisítette, így a jövőben sem ellenőrzi független testület a Microsoft viselkedését.

A Microsoft vezető jogásza azt mondta újságíróknak, hogy alaposan tanulmányozni kívánják az ítéletet, mielőtt döntenek az esetleges fellebbezésről.

Brad Smith szerint ha léteznek olyan "kiegészítő lépések", amelyeket meg kell tenniük az ítéletben foglaltak teljesítése érdekében, akkor azokat megteszik.

Tavaly a Microsoftnak napi büntetést kellett fizetnie (összesen 280,5 millió euró, azaz 71,2 milliárd forint) értékben, mivel nem alkalmazta a 2004-es döntéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letartóztatták O.J Simpsont

Fegyveres rablás gyanújával Las Vegasban vasárnap letartóztatták O.J Simpsont - jelentette vasárnap… Tovább olvasom