Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Kormányellenes tüntetést vert szét a montenegrói rendőrség - fotók

A rendvédelmi erők könnygázt és villanógránátokat vetettek be a több száz fős tüntetés részvevői ellen.
A montenegrói rendőrség szombaton szétvert egy kormányellenes tüntetést Podgoricának, a balkáni állam fővárosának központjában.

A rendvédelmi erők a sajtóhírek szerint könnygázt és villanógránátokat vetettek be a több száz fős tüntetés részvevői ellen, miután a tiltakozók kövekkel dobálták meg a rendőröket és a pénzügyminisztérium épületét.

Az állami televízió jelentése szerint rendőrök sebesültek meg az összetűzésben. Azt egyelőre nem tudni, hogy a tüntetők közül megsérült-e valaki. Legkevesebb tíz tüntetőt előállítottak.

Fotók

A tüntetést - amelyen az országot régóta irányító Milo Djukanovic miniszterelnök lemondását követelték - a "Forradalom Montenegróban" elnevezésű Facebook-csoport hirdette meg. A kormányt burjánzó korrupcióval, nagyarányú munkanélküliséget gerjesztő, elhibázott gazdaságpolitikával vádolják.

A megmozdulás szervezői közelebbről nem ismertek. A tüntetést korábbi sajtójelentések szerint a boszniai tiltakozási hullám ihlette meg. A podgoricai tüntetők szolidaritásukat fejezték ki a boszniai kormányellenes megmozdulások részvevőivel.

A hatszázezer lakosú Montenegró egyike volt az egykori Jugoszláviát alkotó hat köztársaságnak, akárcsak Bosznia.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredménytelen volt a genfi tárgyalások második fordulója

A következő egyeztetési forduló időpontjáról nincs megállapodás, de a felek annak napirendjéről… Tovább olvasom