Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Kohézió nélkül nincs erős Európai Unió

Az Európai Unió 2020-ig szóló stratégiája csak akkor lehet sikeres, ha a tagállamok is elegendő elkötelezettséget mutatnak a végrehajtása iránt.

Fejtette ki mindezt Göncz Kinga szocialista EP-képviselő az állam- és kormányfők februári informális találkozójának eredményeiről tartott parlamenti vitájához szerdán benyújtott írásbeli hozzászólásában.

Az erőteljes nemzeti kötelezettségvállalások mellett, az új stratégia sikerének záloga a közösségi politikák, és a hozzájuk rendelt fölzárkóztatási, vidékfejlesztési és mezőgazdasági források fölhasználása, amely hozzájárul a gazdasági növekedéshez, a munkahelyteremtéshez - vélekedett Göncz Kinga, aki szerint a most kirajzolódó, felülről építkező, a miniszterelnökök kiemelt politikai felelősségére építő munkamódszer is nagyobb garanciát jelent az eredményes végrehajtására, mint a Lisszaboni Stratégia esetében. "A 2020-as stratégia egyben kijelöli a következő költségvetési időszak prioritásait is anélkül, hogy lehetőség lenne most a részletes vitára. Ennek megfelelően már most hangsúlyozni kell a közös agrárpolitika és kohéziós politika fontosságát a 2014-ben kezdődő hétéves költségvetésben. A gazdasági, társadalmi és területi kohézió nélkül nincs erős, versenyképes Európai Unió. A régiók közötti konvergencia az EU versenyképességét erősíti" - áll Göncz Kinga írásbeli hozzászólásában.

Olvasóink írták

  • 2. knifemaster 2010. február 25. 20:23
    „Remélem összejön ,és szétszakad az unio,hogy ismét nemzetállamok legyenek.”
  • 1. t-a-ibi 2010. február 25. 07:06
    „Az a politikai lunnya, csak a magyarság tönkretételéért tevékenykedett.
    kohézioskodjál te a fajtáddal és tehettek kohézios utazást hazánkból!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökött rabok után kutatnak nagy erőkkel a kínai Harbinban

Börtönszökevényekre vadásznak a rendőrök az északkelet-kínai Hejlungcsiang (Heilonjiang) tartományi… Tovább olvasom