Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kitoloncolják az olaszok a romákat?

Olaszország - Olaszország nem utasítja ki tömegesen az illegális bevándorlókat - erről biztosította Roberto Maroni olasz belügyminiszter román kollégáját Rómában. VIDEÓ a rendőrségi akcióról és a bevándorlók életkörülményeiről!
A romániai miniszter azután utazott villámsebesen Rómába, hogy a Silvio Berlusconi vezette új jobboldali olasz kormány az illegális bevándorlás elleni szigorú fellépést ígérte. A tervezett intézkedések főleg a román állampolgárok (elsősorban romák) ellen irányulnak.

Becslések szerint mintegy 160 ezer roma él Olaszországban. Kilencvenezren Közép- és Kelet-Európa országaiból érkeztek, közülük hatvanezer román állampolgár."Sok bírálatot hallottam a biztonsági csomagtervet illetően, de azok megalapozatlanok, amelyek tömeges kiutasításokról szólnak" - mondta Maroni a tárgyalások után tartott közös sajtótájékoztatón.
Maroni bejelentette, hogy Románia javaslatára kétoldalú bizottságot állítanak fel a bevándorlással és a bűnözéssel kapcsolatos kérdések kezelésére. "Cristian David román miniszter javaslatára megállapodtunk abban, hogy paritásos alapon kormányközi bizottságot hozunk létre a személyek szabad mozgásával kapcsolatos kérdéseknek az Európai Unió irányelveivel összhangban történő megoldására. A közös cél a törvényesség biztosítása és a törvénytelenségek elleni fellépés" - mondta.
Bukarest azért akar sürgősen lépni az ügyben, mert Olaszországban az utóbbi időben vészesen megromlott a román bevándorlók megítélése: az olasz közvéleményt felháborította néhány olyan bűncselekmény, amelyet román állampolgárok (főleg romák) követtek el. A viszályban az ellenirányú erőszak is egyre gyakoribb: kedden és szerdán ismeretlenek Molotov-koktélokat dobáltak romák táboraira a Nápoly közelében fekvő Ponticelliben, s több barakkot felgyújtottak.Maroni - aki Berlusconi első számú szövetségesének, az idegengyűlölő Északi Ligának a politikusa - a héten ismertetett biztonsági csomagterv értelmében bűncselekménynek nyilvánítaná az illegális bevándorlást, amelyet börtönbüntetéssel és azonnali kiutasítással sújtana. A bevándorlóknak legalább minimáljövedelemmel és tisztességes lakással kellene bírniuk, vagy különben kitoloncolják őket

Akció

Az olasz rendőrség közel négyszáz embert, többségében törvénytelenül az országban tartózkodó külföldit vett őrizetbe az utcai bűnözés és az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében indított egyhetes művelete során. A hatóságok május 7. óta 383 személyt, köztük 268 külföldit - többségében románokat és észak-afrikaiakat - vett őrizetbe, ötvenhárom személyt azonnal kitoloncoltak az országból - közölte  a rendőrség Rómában. A román hatóságok együttműködésével végrehajtott művelet olyan bűncselekmények elkövetőit vette célba, amelyek összefüggésben állnak az illegális bevándorlás általános problémájával.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. rm 2008. május 18. 00:02
  „egy lakatlan sziget kell nekik és odatelepieni mind egy szálig.megtanulnának dolgozni garantálom,ha életben akarnak maradni!!!!”
 • 31. mc 2008. május 17. 10:12
  „Talán a jogok követelése mellé a kötelezettségeket is vállalni kéne.
  Talán a mocsok, a rendetlenség, az igénytelenség nem a szegénység szüleménye.

  Ha valaki már látott "primitív" természeti népekről, törzsekről ismerettterjesztő filmet, akkor nem csak a hihetetlen szegénységet, egyszerűséget figyelhette meg, hanem azt is, hogy a szerény otthonok és környékük tiszták, rendezettek voltak.”
 • 30. K.Sz. 2008. május 17. 08:41
  „Már a Kádár rendszerben is hatalmas pénzeket öltünk a cigányokba,meg lehet nézni,hogy néznek ki azok a házak ma.Engem olyan alapvető dolgok zavarnak,hogy mindenféle emberi bánásmódot és életet követelnek,de ha megnézzük a környezetüket,egy borzalom.Nem söprik össze az udvart,hegyekben áll a lom,egy szál virágot el nem ültetnek,nem ásnak budit,hanem körbeszarják a házat,stb.Csupa olyan dolog,ami nem pénz kérdés.
  A családokban nincs értéke a munkának és a tanulásnak,a gyerek,mivel szüksége van a család oltalmára,ehhez alkalmazkodik.Össszetartanak,a bűnöst sokszor lehetetlen köztük megtalálni,gátlástalanok.Tisztában vannak azzal,hogy 6-7 gyerekből meg lehet élni elég jól.Gyakori köztük a vérfertőzés,teljesen megszokott a nagyon korai szex.Az ő "kultúrájukat"el kell nekünk fogadni,de ők a mi normáinkból semmit nem kívánnak elfogadni.Aki kitör ebből és tanul,az nem cigány többé,mert egyszerűen nem fogadják vissza,ugyanakkor,ha érvényesülni kíván,akkor nem tarthat kapcsolatot velük,hiszen minden családban akad néhány bűnöző is.Egyetemes cigány kultúra nincsen,vannak köztük csoportok,akik kivételként erősítik a szabályt,pl.a romániai Gábor cigányok.
  Én még nem láttam olyat,hogy egy normálisan élő és dolgozni akaró rendes cigányt bárki bántott volna a cigányságáért,szerintem a diszkriminációról szóló történeteket a cigányok terjesztik,és főleg azok,akik megkérdezik mennyi a fizetés,aztán közlik,hogy "annyit a farkammal is megkeresek",és elmennek haza heverészni meg kocsmázni meg lopni.
  Sok faluban ellopják a termést,főleg idős emberektől,egész falvakat tartanak rettegésben.Mivel nem érdekli őket semmi,unatkoznak és agresszívak.Az,hogy csak mutatóban van köztük normális,szerintem elég sokat jelent.Nem kelllene a fejünket a homokba dugni és esélyegyenlőségről papolni,mert az legalább negyven éve adva van.Azért negyven év alatt az amerikai négerek többet tudnak felmutatni,pedig ott egész országrészek utálják őket.Mégis ott tudnak lenni a hadseregben,minden hivatalban,egyetemre járnak,stb.Igen,vannak köztük bűnözők,nem is kevesen.Nálunk hány diplomás cigány van?”
 • 29. Korrekt5 2008. május 16. 22:01
  „DBLaci.....véletlenül nem az orbán kötött velük 2001-ben nagy ünnepség közepette egy kölcsönös támogatási szerzödést?
  ÉS ö ment körbe az országban meglátogatni a cigányokat mikor vesztésre állt a választáson !
  Söt, ott ivott velük kocsmába.
  Ugorj be közibük és csókóld meg öket:)”
 • 28. drHannibalLecter2 2008. május 16. 20:59
  „Csanyiv:Krematóriumba minddel!!!!”
 • 27. Marcsika Mária 2008. május 16. 20:21
  „Nálunk meg kötelező lesz a hívatalokben a cigány nyelv :-((((((((

  Oszt csodálkozunk, hogy csúszunk le. Mindenben kinyaljuk a romák seggét, ők meg hálából ingyen élnek a segélyből, amit én, te, mi gürcöltünk nekik össze :-((((

  Tisztelet a kivételnek, de többség.....”
 • 26. abrakov 2008. május 16. 20:14
  „Na látjátok ti magyarok milyen ügyes az olasz. Amíg ti pátyolgassátok őket , ők meg megszabadulnak tőlük. Nekünk is ezt kell tennünk, vagy egy lakatlan szigetre kitelepíteni őket. Mindjárt megoldódna a közbiztonság és nem volna ennyi erőszak, tanárverő, gyilkos.”
 • 25. DBLaci 2008. május 16. 16:06
  „Hát igen, fosnak a románok, hogy azok a cigányok is visszakerülnek, akiktől már megszabadultak. Az olaszok meg nem hülyék, hogy ilyen nemzetellenes vezetésük legyen, mint nekünk. (ebben egyébként a románok sem) Úgyhogy ahogy a történelemben sokszor mi mutattunk példát, most szégyenszemre nekünk kell követni mások példáját. A bűnözéssel le kell számolni.”
 • 24. bugajakab 2008. május 16. 15:23
  „Lassan itt lenne az ideje a romáknak komolyabban ismerkedni a munkával a saját érdekükben is, hiszen amíg az EU nemroma családok esetében a reprodukció átlag 2fő, addig ugyanez a mutató kreoléknál 10-köröl mozog családonként (+ meg azon kívül)! Tehát amíg az eltartók stagnálnak, vagy inkább csökkennek s ezáltal kevesebbet termelnek, addig cigány testvéreink túlnépesednek, és miután már felélték a mások által előállított javakat ugyan mihez kezdenek majd...??????”
 • 23. látó 2008. május 16. 14:41
  „Sajnos az a baj, ha megszigorítod a pénzhez jutásukat, megint elkezdik(folytatják) a piszkos kis üzelmeiket. Tisztelet a kevés kivételnek. Amíg nincs jó példa előttük addig itt nem lesz változás.Pl látniuk kéne,hogy megéri iskolába járatni a gyereket stb.Abban is lehet valami, hogy a politikusoknak nem érdeke őket iskoláztatni,felzárkóztatni, mert akkor ki bólogatna? Az biztos, hogy ez az állapot tarthatatlan. Nem kéne súlyosbítani.
  Mondjuk a médiának is nagy szerepe van abban,hogy idáig jutottunk pl a visszataszító győzike só.
  Ha így folytatjuk akkor 2015 ben a parlament folyosólyán beszélgetni fog egymással Orsós és Kalányos Béla képviselő akik majd megvitatják hogy mi is legyen ezzel a magyar kérdéssel!”
 • 22. homer 2008. május 16. 13:53
  „Tisztelt Vargass!
  Az olasz választások már VÉGET ÉRTEK!
  Nem kéne hülyeségeket leírni..”
 • 21. LAZA 2008. május 16. 13:45
  „No-no kicsit alább az olaszok és franciák dicséretével.
  Ezek a kiebrudalt kisebbségek napok-hetek alatt itt lesznek nálunk.
  Egyébként pedig ez a segélyezési rendszer már nagyon sok helyen ki van találva.
  Kézpénz kifizetését csak szigoruan közmunkaelvégzéséhez kötik.
  Élelmiszer bónok az arra kizárolag kijelölt üzletekben.(cigi pia kizárva)
  Bármilyen kisebb sulyú büncselekmény azonnali megvonást eredményez.stb.stb.
  Lehetne tapasztalatokat szerezni és bevezetni csak már végre szándék kellene hozzá.”
 • 20. N.P. 2008. május 16. 13:39
  „liszka
  Azért ha nézed a parlamenti közvetítéseket láthatod, hogy O.V. mögött ott ül a Fidesz két díszcigánya.Nyilván nem véletlenül.

  Mind a két oldal mindent megtesz ezeknek a rendkívül primítív és ezért is könnyen korrumpálható embereknek a szavazataikért.”
 • 19. Cerebellum 2008. május 16. 13:09
  „Az EU tagországok tolerálják, mert tolerálniuk kell a törvény szerint. ...tehát a probléma megoldása az alapoknál keresendő kérem szépen.”
 • 18. Accentos 2008. május 16. 13:01
  „Hajj de kár,hogy az a drága jó Hitler elpatkolt...:))”
 • 17. Balogh Gábor 2008. május 16. 12:46
  „Nnna , a mi országunkban is lehetne végre takarítani !!!! Nem a gárdának , hanem a törvénynek , annak érvényt szerezni , hogy segélyt is csak az kaphasson , aki valamilyen jogon megérdemli , aki pedig bűnöző életmódot folytat : tisztességes bűntetést ! Nem muszály börtön , lehet kézlevágás , akasztás , mindjárt nagyobb rend lenne !
  bégé”
 • 16. liszka 2008. május 16. 12:21
  „Tudom, hová kell őket toloncolni: Demszky, Kuncze, Horváth A, fleto, stb. szomszédságába. Kicsit gyakorolhatják a toleranciát ezek a hangoskodók is.”
 • 15. matriné 2008. május 16. 12:14
  „"látó", már hogy írhatod, ha nem látod, hogy héber lesz a kötelező nyelv használat, ebben az szép banánköztársaságban! A a romákat innen is elüldöznék, akkor ki szavazna az MSZP-re? Igaz még akad hasonszőrű és felfogásu bőven.”
 • 14. orgona 2008. május 16. 11:45
  „Ha az europai orszagokba nem tudnak alkalmazkodni, összecsomagolni öket es el Afrikaba aztan gondolkodhatna!”
 • 13. Toxik 2008. május 16. 11:39
  „Eddig nem szerettem a digokat, de mostmar :-D”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányalakítás magyarok nélkül

Szerbia - Szerbiában zajlanak a kormányalakítási tárgyalások, a felek még nem terítették ki… Tovább olvasom