Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Kitiltják a külföldieket a kiskereskedelemből Oroszországban

Oroszország jövőre két lépésben kitiltja a külföldieket a kiskereskedelemből - jelentette Mihail Fradkov miniszterelnök szerdán. Január elsejétől a külföldiek, akik jelenleg az oroszországi piacok árusainak java részét alkotják, nem foglalkozhatnak szeszes italok és gyógyszerek kiskereskedelmi értékesítésével.
"Ami a többi terméket illeti, január 15-től április 1-jéig átmeneti időszakot szabunk meg, amely alatt 40 százalékra mérsékeljük a külföldi árusok arányát" - jelentette Vlagyimir Putyin elnöknek Fradkov a Moszkva melletti államfői rezidencián, hozzátéve: "április elsejétől a jövő év végéig ezt a hányadot nullára csökkentjük".

Putyin helyeselte ezt a döntést, hiszen a kiskereskedelemben nincs munkaerőhiány, s úgy vélte, hogy az intézkedés 2007 után is érvényben maradhat.

Az orosz kormány egyúttal kvótákat szabott meg 2007-re a külföldi munkavállalók bevándorlásának korlátozására. Azokból az országokból, amelyekkel szemben vízumkényszer van érvényben, 300 ezer fő utazhat majd be munkavállalás céljából, míg a vízum nélkül beutazó külföldiek (volt szovjet államok polgárai) közül hatmillióan kaphatnak ideiglenes munkavállalási engedélyt, a régiek lejártával.

Putyin a múlt hónap végén utasította kormányát, hogy "tegyen rendet" az oroszországi élelmiszerpiacokon és a bevándorlási szabályozásban, s a munkaerőpiacot elsősorban az orosz polgárok számára tartsa fenn.

Oroszországban megsokasodtak a rasszista támadások, amelyek főleg kaukázusiakat és ázsiaiakat vettek célba. Grúziával kiéleződött konfliktusa során pedig Oroszország grúz bevándorlók százait toloncolta haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A foglyok hét százaléka más helyett ül Hollandiában

A holland börtönökben is vannak olyan rabok, akik más helyett töltik le a szabadságvesztést - derült… Tovább olvasom