Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Kisebbségbe kerültek a fehér újszülöttek az amerikai társadalomban

Az Egyesült Államok történetében először többségbe kerültek a kisebbségi (nem fehér) újszülöttek, jelezve azt a változást, amelynek eredményeként népességkutatók szerint a század közepére az egész amerikai társadalomban megfordul a többség-kisebbség arány.

A másik újdonság, hogy a kisebbséghez tartozók körében is egyértelműen csökkent a házasság intézményének népszerűsége. Az afroamerikai nők - többségében egyedülálló anyák - vezette háztartások száma lekörözte az afroamerikai házastársak által közösen vezetett háztartások számát.
A legfrissebb kormányadatokon nyugvó számok betekintést nyújtanak a 2010-es népszámlálás végleges eredményeibe, amelyeket idén nyáron tesznek közzé.
Egy 2009-es felmérés szerint a 3 évnél fiatalabb gyerekek kevesebb mint fele került ki a nem spanyolajkú fehérek közül. Ez a csoport 1990-ben még 60 százalékos aránnyal egyértelműen többséget alkotott.
Eközben a 45 évnél idősebb korosztályokban a fehérek biztos többséggel rendelkeznek.
A 2010-es népszámlálás eredményei - amelyek komoly befolyással lesznek a jövőbeli kormányprogramokra - már most heves vitákra ösztönöznek. William H. Frey, a Brookings Intézet népességkutatója szerint az adatok egyértelművé teszik, hogy a jövőbeli munkaerőpiaci helyzet teljesen attól függ majd, mennyire lesz képes a kormány integrálni és oktatni az új és változatos összetételű fiatal nemzedéket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer katonát von ki az év végéig Afganisztánból Obama

Az év végéig 10 ezer fővel csökkenti az Afganisztánban szolgálatot teljesítő katonáinak létszámát… Tovább olvasom