Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kínai internetes aláírásgyűjtő-kampány

Aláírásokat gyűjtenek a világhálón a kínai hatóságok egy petícióhoz, amelyben a tibeti zavargások kapcsán elfogultsággal vádolják a nyugati médiumokat - jelentette szombaton az AFP.
Azt azonban továbbra sem engedélyezik, hogy a tibeti tüntetéshullám ügyében független nemzetközi vizsgálat induljon. De a külföldi újságíróknak sem engedélyezik, hogy a tüntetéesk helyszínére utazzanak.

Az aláírásgyűjtő kapmpányhoz a Sina.com internetes oldal adatai szerint már több mint 1.19 millió ember csatlakozott. A petíciót aláírók túlnyomó többsége természetesen Kínában él.Az internetes oldalon a kínai kormány a múlt hónapban, a tibeti fővárosban, Lhászában kitört zavargásokra utalva azt írja: a tibeti tüntetők erőszakos bűncselekményeket követtek el, ártatlan kínaikat vertek és öltek meg, házaikat valamint üzleteikeit kifosztották, majd felgyújtották.

A kommunista rezsim állítása szerint a zavargásokban a kínai biztonsági erők senkit nem öltek meg. A pekingi vezetés ehelyett azt állítja, hogy a tibetiek 18 ártatlan civillel végeztek. Az Indiában működő tibeti emigráns kormány ezzel szemben legalább 135 tibeti halálos áldozatról tud. "A nyugati médiumok, köztük a CNN és BBC hazugságokat terjesztenek és elferdítik az eseményeket. Kérjük, hogy emiatt aláírásával fejezze ki tiltakozását!" - olvasható a Sina.com netes oldalon megjelentetett petíció szövegében.

A nemzetközi médiumok egyöntetű állítása szerint a kínai hatóságok szigorúan ellenőrzik a nemzeti sajtó minden eszközét. Így szinte soha és sehol nem tesznek említést többek közt a tibetiek és a különböző nemzetközi emberjogi csoportok véleményéről sem

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengett a föld Japánban - károkról, áldozatokról nincs hír

A Richter-skála szerinti 5-ös erősségű földrengés rázta meg Japán keleti részét pénteken, de nem… Tovább olvasom