Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Kína leszámol az illegális online játékokkal

A kínai hatóságok újabb kampányt indítottak az illegálisan üzemeltetett online játékok ellen, amelyek a fiatalokra nézve káros, egészségtelen tartalmakat közvetítenek. Eddig 45 online játékportált zártak be, amelyek például olyan törvénytelen tevékenységeket tartalmaztak, mint a kábítószer-kereskedelem vagy a prostitúció.

A sajtóügyi hatóság (GAPP) az év végig szeretné rendbe tenni az online játékok jogi szabályozását és elérni, hogy csak jóváhagyott játékok kerülhessenek fel az internetre. Az eddig bezáratott oldalakat Kínán kívüli szerverekről üzemeltették, és nem rendelkeztek kínai működési engedéllyel.

A kampány részeként eddig mintegy kétszáz játékot ellenőriztek, közülük néhány kifogásolt oldalnak határidőt szabtak arra vonatkozóan, hogy a legális működéshez milyen változtatások szükségesek.

Az 1,3 milliárd lakosú Kínában az internethasználók száma legkevesebb 338 millió, azaz több, mint bármely más országban. Az online játékosok száma tavaly meghaladta a 40 milliót. A különböző oldalakon regisztrált felhasználók több mint fele tér vissza rendszeresen az internetre játszani, és a függők száma is egyre nagyobb problémát jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentek a horvátországi működőtőke-befektetések az első félévben

A horvátországi működőtőke-befektetések csökkentek az idei első félévben, az egy évvel korábbinak… Tovább olvasom