Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Kiképzőket küld Ukrajnába a Pentagon

Az amerikai szakértők a tervek szerint márciusban kezdik meg a Nemzeti Gárda 600 katonájának kiképzését.
Katonai szakértők küldését készíti elő a Pentagon Ukrajnába, hogy segítsenek az ukrán Nemzeti Gárda tagjainak kiképzésében a fokozódó kelet-ukrajnai harcok miatt - jelentette a The Washington Times.

Az amerikai napilap hétfői számában arról számolt be, hogy az amerikai szakértők a tervek szerint márciusban kezdik meg a Nemzeti Gárda 600 katonájának kiképzését.

A Pentagon az ukrán fegyveres erők hadműveleti hiányosságait figyelembe véve alakította ki a kiképzés programját - mondta az Egyesült Államok európai erői parancsnokságának szóvivője, Alana Garas.

Egyes vélemények szerint a lépés inkább az Ukrajnának nagyobb katonai támogatást követelő kongresszus megnyugtatására szolgál, semmint a konfliktus hosszú távú megoldására - írta a lap.

A 2014 áprilisában megszavazott, Ukrajna támogatását előíró törvény arra kötelezi az Obama-adminisztrációt, hogy február 16-áig számoljon be a kongresszusnak az ukrán egységek kiképzésének és támogatásának helyzetéről. A jelentésben szerepelnie kell a tervezett biztonsági segítségnyújtás és katonai kiképzés részletes leírásának, illetve menetrendjének.

A Pentagon döntésének közzététele egybeesett Angela Merkel washingtoni látogatásának napjával. A német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatón Barack Obama kijelentette, hogy az amerikai fegyverszállítás Ukrajnának az egyik lehetséges lépés abban az esetben, ha kudarcot vallanának a válság rendezését célzó diplomáciai erőfeszítések. Az amerikai elnök leszögezte, hogy a konfliktus nem oldható meg katonai eszközökkel, és az esetleges fegyverszállítás célja nem Oroszország legyőzése, hanem az ukrán védelmi erőfeszítések támogatása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombol a hóvihar az az Egyesült Államokban

Massachusettsben szükségállapotot hirdetettek ki, további hét államban pedig hóvihar-figyelmeztetést… Tovább olvasom