Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Kihirdették a Los Angeles-i Bánk bán előadások szereplőgárdáját

Hamarosan megszületik a Los Angeles-i Operával a végső megállapodás és ezzel megnyílik az út az előtt, hogy az amerikai nyugati part rangos dalszínházában novemberben négy előadáson bemutassák a Bánk bánt - jelentette be pénteken a Los Angeles-i magyar főkonzulátusnak a magyar EU-elnökség befejeződése alkalmából adott fogadáson Magony Zsolt, a Megakoncert egyik vezetője.

Magony Zsolt megerősítette, hogy a magyar nemzeti operát Plácido Domingo vezényli, rendezője Káel Csaba. A díszletet Csíki György,a jelmezt Tordai Hajnal tervezi, a koreográfus Solymosi Tamás, a darab betanítója pedig Gregory Vajda lesz.

Magony bejelentette, hogy a Los Angeles-i Bánk Bán jelentősebb szerepeit Klein Ottokár, Wiedemann Bernadett, Rost Andrea, Blickner Szabolcs, Szemerédy Károly, Kármándy Mihály, Perencz Béla, Clementis Tamás énekli. A jegyek árusítását hamarosan elkezdik az előadásokra, amelyek időpontja november 16., 19., 22. és 27. Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i magyar főkonzul elmondta, hogy a képviselet kezdeményezésére az előadások promóciójára megalakult a Plácido Domingo barátai a Bánk bán Los Angeles-i Operában történő bemutatásáért nevű társadalmi támogatói bizottság. A testület tiszteletbeli elnöke Plácido Domingo, a Los Angeles-i Opera igazgatója.

A bizottsághoz csatlakozott Michael Antonovich, a 10 milliós Los Angeles megye vezetője, Leroy Baca, a megye seriffje, Alan Buckelew, a Princess Cruise hajózási társaság elnök-vezérigazgatója, a Nobel-díjas Oláh György professzor, George Pataki, New York volt kormányzója, Antonio Villaraigosa, Los Angeles főpolgármestere, Michael Moore, a Raleigh Filmstúdió elnöke, John Heubusch, a Ronald Reagan Alapítvány igazgatója, Maxmilian Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke, Zsigmond Vilmos, Oscar-díjas magyar származású filmoperatőr, Allen Gross, a Santa Monica-i Filharmonikusok zenei igazgatója, Pereházy Miklós, a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház elnöke és Antal Nimród magyar származású Hollywood-i filmrendező.

A bizottság ügyvezető elnöke, a főkonzul, várja még a magyar származású Adrien Bródy, Drew Barrymore és Mariska Hargitay filmszínész, valamint Steve Udvar-Házy ismert kaliforniai üzletember csatlakozását is. A képviselet Facebook-oldalat indított a Bánk Bán Los Angeles-i előadásával kapcsolatban.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. június 30. 06:27
    „A bukott angyalok városában találó a "Hazám,hazám Te mindenem"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghibásodott a Malév egyik gépe Heraklionban

Műszaki okok miatt nem tudott felszállni a Malév egyik repülőgépe a görögországi Heraklionban… Tovább olvasom