Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Két új demokrácia-központ

Az utóbbi napokban Szatmárnémetiben és Sepsiszentgyörgyön nyitott demokrácia-központot az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) - olvasható az Új Magyar Szó (ÚMSZ) keddi beszámolójában.

Erdély legszebb demokrácia-központját sikerült létrehozni hétfőn Szatmárnámetiben - fogalmazott a bukaresti napilap szerint Toró T. Tibor, az EMNT ügyvezető elnöke. Az iroda feladatairól beszélve Toró első helyen a visszahonosítás iránt érdeklődők tájékoztatását nevezte meg, hangsúlyozva ugyanakkor annak a fontosságát is, hogy az önkormányzat, elsősorban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeit képviselő tanácsosok munkáját is monitorizálják.

Sepsiszentgyörgyön már múlt csütörtökön megnyílt az első háromszéki demokrácia-központ. A székház avatásán részt vett Füzes Oszkárné Bajtai Erzsébet, Magyarország romániai nagykövetének felesége, valamint Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő is - olvasható a lapban.

A központ jelentőségét és szerepét Jakabos Janka, az EMNT háromszéki elnöke ismertette. Rámutatott: a szervezet 2010-ben megújult formában vágott bele az autonómiamozgalom alapjainak megerősítésébe, ennek első konkrét formáját a demokrácia-központok hálózatának felállítása jelenti. A központok emellett segítik a honosítási eljárásban az Erdélyben létező két magyar konzulátus munkáját a népszerűsítésben, az iratcsomók összeállításában és előzetes ellenőrzésében, valamint az eskütételek megszervezésében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos terrorriadó Indiában

Országos terrorriadót rendelt el kedden az indiai belügyminisztérium, miután olyan értesüléseket… Tovább olvasom