Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Két pokolgép robbanásában többen meghaltak Indiában

Egy híd alá rejtett pokolgép robbanásában nyolcan meghaltak vasárnap Kelet-Indiában, egy másik helyszínen robbanószerkezet hatástalanítása közben ketten meghaltak.

A Bihar állambeli Auranabád körzet Pacsokhor településén egy híd alá telepítettek pokolgépet - a hatóságok feltételezése szerint - maoista lázadók.

Ezt szombaton a hatóságok felfedezték, de nem tudták hatástalanítani, a szerkezetet homokzsákokkal lefedték, a területet elkerítették.

Vasárnap fiatalok és néhány férfi kihúzta a robbanószerkezetet a homokzsákok alól és játszadozni kezdtek vele. A robbanásban öt fiatal és három férfi meghalt - közölte a rendőrség.

A szomszédos Gaja körzetben egy pokolgép hatástalanítása közben meghalt egy tűzszerész és egy katona.

Mindkét említett körzetben helyi törvényhozói választásokat tartanak vasárnap. A voksolásra jogosultak több mint 50 százaléka vett részt azon, figyelmen kívül hagyva a lázadók bojkottra felszólító figyelmeztetését.

Az egykori kínai kommunista vezető, Mao Ce-tung (Mao Zedong) eszméit hirdető lázadók több mint két évtizede folytatnak fegyveres harcot, földet és munkát követelve a mezőgazdaságban dolgozóknak és a szegénységben tengődőknek.

Fegyveres harcukat 1967-ben indították az indiai központi kormány ellen. Tevékenységük fő körzete India különösen szegény középső és keleti része.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XVI. Benedek interjúkötete

L'Osservatore Romano és a Vatikáni Rádió után a vasárnapi olasz sajtó is részleteket közölt a XVI.… Tovább olvasom