Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Két fiatal agyonvert egy férfit a zsúfolt vasútállomáson

Egy helyi bíróság vasárnap - gyorsított eljárás keretében - megkezdte annak a két, 17, illetve 18 éves fiatalnak a meghallgatását, akik előző nap késő délután a müncheni városi vasút egyik állomásán - sokak szeme láttára - agyonvertek egy 50 éves férfit.
Szemtanúk szerint az áldozat még a vasúti szerelvényen gyerekek segítségére sietett, akiktől a két fiatal el akarta venni a pénzüket. A férfi a következő megállónál kiszállt, a gyerekeket zsaroló fiatalok pedig követték őt. A peronon egy kemény tárggyal, valószínűleg egy vasrúddal leütötték, majd rugdosni kezdték. Újraélesztésével a mentők még az állomáson, majd az orvosok a kórházban hiába próbálkoztak, a férfi nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

A két fiatal megpróbált elmenekülni, a rendőrség azonban nem sokkal később elfogta őket. Az utas ütlegelésének az állomáson több szemtanúja is volt, de senki nem avatkozott közbe. A tanúk csak annyit tettek, hogy értesítették a rendőrséget, és így sikerült a tetteseket menekülés közben kézre keríteni. Az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodtak a hasonló erőszakos cselekmények Németországban, vasúti szerelvényeken és autóbuszokon, továbbá az állomásokon többnyire fiatalok ártatlan utasokat, illetve járművezetőket támadtak meg és súlyosan bántalmaztak. 2007 decemberében ugyancsak Münchenben szintén két fiatal egy nyugdíjast csaknem halálra vert amiatt, mert a férfi a dohányzási tilalom betartására figyelmeztette őket. Az áldozat több hónapos kórházi ápolásra szorult, s még ma sem gyógyult fel teljesen. A brutális cselekményt két, Németországban élő külföldi fiatal követte el, a bíróság egyiküket 12, a másikat 8 és fél évi börtönbüntetésre ítélte. Az akkori támadás után egy időre felerősödtek az idegenellenes érzelmek az országban. Rendőrségi közlés szerint a szombati gyilkosságot két német fiatal követte el. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki. Sokan máris követelik, hogy erősítsék meg a rendőri védelmet a főbb tömegközlekedési eszközökön és az állomásokon.

Olvasóink írták

 • 11. beleptem 2009. szeptember 14. 11:59
  „Amikor Ausztriában éltem a legtöbb balhét a helyi osztrákok (nem törökök, jugó vendégmunkások) csinálták.
  Aztán amikor nagy ritkán helyi osztrák helyett török volt az elkövető, akkor jött az fpö, hogy így a bevándorlók, úgy a bevándorlók.

  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a bevándorlókkal úgy egész Európában nincs semmi probléma, de sokszor, sok helyütt nem olyan mértékben, ahogy azt a szélsőjobb hívei hinni/látni szeretnék.”
 • 10. megmindiggyöri 2009. szeptember 14. 08:30
  „Igen, nemetek voltak, Marco es Sebastian keresztnevvel. Ilyet csak igazi nemetek adnak a gyereküknek. Csak ugy latszik, eszt nem adtak hozza nekik.”
 • 9. Goldmund 2009. szeptember 14. 07:56
  „Svájciak, nem törökök? Ezt azért pontosítsuk, mivel svájci nemzetiségű ember nincs, csak svájci állampolgárságú, aki lehet francia, német, olasz, rétoromán nemzetiségű. Vagy másfajta, pl. török nemzetiségű.”
 • 8. mekkelek 2009. szeptember 13. 21:51
  „nem ezek tényleg németek.

  akik münchenben vertek meg nemrég több járókelöt, azok meg svájciak voltak.

  nem törökök...”
 • 7. beleptem 2009. szeptember 13. 20:26
  „ebben a hírben ez a legmegdöbbentőbb:

  Az utas ütlegelésének az állomáson több szemtanúja is volt, de senki nem avatkozott közbe.”
 • 6. vienna 2009. szeptember 13. 18:57
  „Német fiatalok voltak?
  Na ja, és ha a szüleik költöztek Németországba, ők már ott születtek, akkor németnek számítanak igaz?
  Mint a mi kedves "magyar állampolgáraink".”
 • 5. BsBe 2009. szeptember 13. 18:46
  „a férfi nem sokkal később belehalt sérüléseibe. bíróság egyiküket 12, a másikat 8 és fél évi börtönbüntetésre ítélte.

  Csa két hír itthonról: a sértett fia elmondta:
  -apja akkor ért a bolt elé, amikor a tettesek egy vevőt ütlegeltek. Közbeavatkozott, a támadók ezután rúgták hússzor is fejbe. A mentők már nem tudtak segíteni a férfin. A szemtanúk szerint az elkövetők romák voltak.
  -,,2009. szeptember 8-án 17.00 körüli időben az Abony, Szemere Bertalan út 22. szám előtt a nyílt utcán, Kovács Péter Pált, az abonyi Civil Összefogás Társasága tagját botokkal súlyosan bántalmazta három romaszármazású személy, K. Csaba, K. Gábor és J.Y becenevű társuk.

  vajon ők mennyit kapnak? egy évet felfüggesztve? de azt is sürű elnézésekkel kísérve”
 • 4. Patriot 2009. szeptember 13. 17:48
  „Országos média már tele van a győri "szippantós" csalókkal,de a Kisalföldnél a sok bulvármocsokközé nem fér be egy helyi hír!”
 • 3. Roben 2009. szeptember 13. 17:16
  „Még hogy németek,a fenét ezek többnyire törökök,ha meg németek akkor elszégyelhetik magukat.dekadens,amerikai gondolkodásu kis pöcsfejek lehettek.”
 • 2. ombi 2009. szeptember 13. 17:12
  „Ó, már azt hittem, a szeptember negyedikei, pesterzsébeti esetről ír végre a sajtó. De nem, az nem számít hírnek.”
 • 1. kivagyokén 2009. szeptember 13. 16:46
  „12, 8 és 1/2 év. Nem 1 év felfüggesztve!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy elvonó, 38 halott

Harmincnyolcan életüket vesztették vasárnap hajnalban Kazahsztánban egy kábítószerelvonó intézetben kitört tűzben. Tovább olvasom