Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Később lövik le a műholdat

Az amerikai hadsereg a nem megfelelő időjárási körülmények miatt elhalaszthatja föld felé zuhanó kémműholdjának szerdára tervezett lelövését - közölte egy amerikai katonatiszt. A meghibásodott, és irányíthatatlanná vált kémműhold lelövésére jövő hét péntekig van lehetőség - akkor lép be ugyanis a föld légkörébe.
A névtelenül nyilatkozó katonatiszt a Pentagonban újságíróknak elmondta: a Csendes-óceánon az erős szelek miatt túl nagyok a hullámok, és ezért nem biztos, hogy be tudják célozni a kémműholdat arról a hadihajóról, ahonnan az azt megsemmisítő rakétát indítják.

A tiszt közlése szerint még nem hozták meg a végső döntést, de valószínűleg nem lesz számukra kedvező az időjárás. A hibás kémműholdat átalakított elfogórakétákkal akarja megsemmisíteni az amerikai hadsereg. Az akció 40-60 millió dollárba kerül - közölte a névtelenül nyilatkozó tiszt.

A lelövésről szóló döntést azért hozták, mert a műhold egy bizonyos rakéta-hajtóanyagot tartalmaz, amely mérgező vegyszer, és visszatéréskor veszélyt jelenthetne a Földön élő emberekre. Ha a minibusz méretű, 9 tonnás amerikai kémműhold irányíthatatlanul zuhan a Földre, annak rosszabb következménye is lehet: amerikai hírszerzési adatok kerülhetnek ismeretlenek tudomására.

A feltételezések szerint a műhold egy szigorúan titkos képfeldolgozó rendszerrel van felszerelve, és Washington nagyon nem szeretné, ha az eszköz illetéktelen kezekbe kerülne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebbségben az Ukrán kormány?

Kizárhatják a Mi Ukrajnánk - Nemzeti Önvédelem (NU - NSZ) választási tömörülés parlamenti… Tovább olvasom